Kuvia

Olen monesti kavereiden kanssa miettinyt, mitä kaappaisin mukaan palavasta kodista. Olemme olleet liikuttavan yksimielisiä. Elävien olentojen jälkeen ottaisimme valokuvat.
Nyt, kun tietokoneen tuhouduttua menivät valokuvat, olen aika huonona. Jäin miettimään mikä siinä erityisesti syö. Voisihan ajatella, että kuvia tärkeämpiä ovat ne todelliset, koetut tilanteet. Ja niitähän ei pois saa polttamallakaan. Näinhän se toki onkin. Mutta kuitenkin. Ihan kamalalta se tuntuu. Kuvien äärellä on ollut ihana istuksia muistelemassa yhdessä tehtyä jo nyt. Entä sitten lasten aikuistuttua. Tai heidän lastensa kanssa?

Arvatkaa, miten onnelliseksi tulin, kun tajusin juuri nukahtamisen kynnyksellä eilen tallennelleeni kuviamme myös Facebookiin? Se on joskus arvelluttanut. Olen miettinyt esimerkiksi yksityisyyden jakamista kuvien kautta. Ja kaverien mahdollista tylsistymistä lomakuviemme äärellä. Onneksi olen kuitenkin ollut niin kiihkeä postailija. Nyt minulla on kuin onkin 42 kansiota kuvia matkan varrelta tallessa! Enää on keksittävä, miten saan ne sieltä talteen. Kaappari-ohjelmalla yksitellen se onnistu, vaikkei talletusjälki varmaan kummoinen ole. Mutta tunnelmat kuitenkin säilyvät!

Mitkä kuvat sitten tallennan? Kaikkia satoja en yksitellen jaksa käydä naputtamaan. Tärkeimmät on helppo erottaa epäolennaisista. Ne ovat niitä, joissa muutos näkyy. Lasten kasvaminen, uudet taidot melontaretkellä tai sienimetsässä. Oikein onnelliset olot ja tilat, sekä remontin eteneminen. Niiden talteen saamisesta olen tosi onnellinen. Ei paljoa puristele, että omia naamakuvia katosi varmaan pari sataa. Se voi tehdä ihan hyvääkin.

Ulkona sinitintti naputtaa pesätarpeita meidän tuulensuojalevyistämme. Tap tap tap, siellä uutteroidaan. Minä järjestelen tänään hommat uuteen kuntoon. Muistelen menetetyt työt ja kaappailen lisää kuvia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s