Hups, tuli reissu

Ihan tappava matkakuume iski eilen illalla klo: 21.45. Ikkunasta ui sisään synkkää pimeyttä, ja varpaat palelivat villasukissakin. Tässä kohtaa se aina tämän tekee. Vääjäämättä.

Ihan vähän vain ajattelin vilkaista matkatarjontaa.

Hups, saattaa olla että klo: 23.10. vähän jo varasin yhden paikan. Tai siis neljä paikkaa yhdestä paikasta. Lämpimästä, ihanasta.

Kreikasta ei pääse irti kun sinne on kerran mennyt. En ole niitä, jotka tavernassa odottavat pääsyä matkatoimiston käyntiin polkaisemille kansantansseille, mutta joku siinä paikassa on sellaista joka vie sielun. Muukin kuin ruoka, vaikka sekin.

Kreeta on jo melko tuttu männävuosilta. Nyt olemme siirtäneet katseet Korfuun. Kiitos kuuluu oikeastaan Gerry Durellille.

Luimme Koitereella heinäkuussa hänen ihanat kirjansa ääneen koko perheen iltasatuina. Suosittelen lämpimästi.

Matkat ovat rajusti halvempia kuin viime vuonna. Ainakin Kreikkaan, muualle emme mielineetkään. Tuhannen euroa sai ottaa hintalapusta pois toissakesän reissuun kun verrattiin. Kreikka on tietysti tässä teutaroinutkin melkoisessa mäessä. Ei hätiä Hellas, me tulemme apuun!

(On muuten ihan vähän hymyiltävä erään hotellin mainostekstille. Se kuului näin: Leluja, lapsille.)

Nyt kello on kohta neljä, eikä uni tule silmään. Osasyy on matkassa. Olen totaalifiiliksissä. Ajatus auringosta, vaikka vasta tuolla tuolloin, auttaa ihmeesti tähän mörköilyoloon.

Mies totesi sen parhaiten: Elämä on taas siirretty ensi kesään. Pimeys, miten paljon paremmin sen taas sietääkään.

Minusta sukeutuu matkalla hetkeen heittäytyvä nauttija. Rento fiilistelijä. Käy jotenkin näin:

PLUS

ON


2 thoughts on “Hups, tuli reissu

  1. Meillä arvotaan hiihtolomaksi Ateenan ja Egyptin väliä….. lapaset kun ovat vallan täysin hurahtaneet mytologiaan sekä historiaan ja kummassakin paikassa olisi tarjolla kumpaakin aistien täydeltä. Jälkimmäisessä vaan olisi plussana se aurinko.. joka kylläkin toisi hintaa lisää melkolailla. Ja tässä nyt sitten arvostellaan että kuinka paljon on auringon kilohinta. Viikolta. Vaiko unohtaisiko sen kun tarjolla olisi kaikkea muuta. Vai voisiko se nyt vaan jostain tipahtaa niskaan rahaa. Tai se aurinko niin ei tarvitsisi lähteä mihinkään. Nämä kulttuurikohteet kun ovat siinä mielessä hieman haasteellisia mulle kun itse pystyy helposti menemään aamusta ilmaan kävellen syömättä nuuhkimassa ja imemässä itseensä päin kaikkea. Että sieltä sitten löytää se tasapaino ja lastenkin tarpeet. Levot ja syömiset. Isompihan tuota jaksaa jo tutkia ja lukea ja oppia ja ihmetellä kun jossain ollaan. Mutta pienempi käytännössä vielä juoksee kahdessa minuutissa paikat läpi.

    1. Ateena on siinä mielessä iisi kohde, että siellä ei vaelleta minnekään ääriin ja laitoihin niitä nähtävyyksiä katsomaan, vaan ovat siinä humps keskellä kaikkea. On siis helppo ottaa pienempinä annoksina. Käytiin siellä Johkun kanssa joku aika sitten vain pitkän viikonlopun verran, mutta onhan siellä nyt siis ihan maailmanst hienoimmat mestat. Ja oli iso kilpikonnakin pokkana rouskimassa ruohoa keskellä muinaissaittia 😀 Meikä, kilpparihullu ja lemmikkikilpparin omistaja siinä kohkasin hetken, että keltä se on karannut, kunnes iski aivoon että sen lajin nimi on kreikankilpikonna

      Egypti on mulla käymättä vielä. Kiehtoo toki. Oltiin jo menolla, kun alkoivat ne terroristi-iskut turistialueille. Samoin siinä vähän arvelluttaa ne mahapöpöt kakaroiden kannalta. (Juu, tähän on tultu, aika kausa niiltä Nepalin rymyreissuilta, mutta aikuisen mahatauti on aina kivempi kuin lapsen).
      Moon ymmärtänyt, että Egyptiin lentää sikaisen paljon halvemmalla jos jaksaa mennä Tallinnan kautta. Kandee ehkä tsekata sekin, jos siihen taivutte.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s