Makuuhuoneen kiistaton kuningatar

Eilen minulle tarjoiltiin mahdollisuuksia tuntea itseni ihan kaikkeuden kuumimmaksi tyypiksi. Kontallaan lattialla. Selällään lattialla. Seisten seinää vasten. Puhuttiin lakanoista ja palloista ja liukumisliikkeistä. Sitten vähän yllättäen sähköstäkin.

Olin sairaalalla fyssarin pakeilla. Viimeinkin, näin kahden ja puolen kuukauden odottelun jälkeen. Haimme rankapololle uutta tapaa olla. Metsästimme minimaalisia lihaksia.

Oli tosi turhauttavaa. Superturhauttavaa. Aivan hel-ve-tin turhauttavaa. Tapaan olla aika suorittajahenkinen ja melkoisen kilpailuviettinen urheilujeni suhteen, ja nyt sitten makasin lattialla nykimässä jotakin solutason jumppaa niin, ettei liikkeitä edes nähnyt ulospäin. Kapinoin äänekkäästi, ja vaadin lisää tehoja, kunnes fyssari selitti jotain jota en todella ollut tullut ajatelleeksi. Jos tehdään isoja liikkeitä, niin isot lihakset ottavat heti vallan, ja ne pienet juuri siellä välilevyjen huudeilla, jonne minun nyt pitäisi ylttää, eivät koskaan pääse hommiin. Kas kehveliä. Onhan siinä ihan järkeä kun noin ajattelee. Tylsää silti.

Sain käskyn olla paljon kärsivällisempi (kas, tuohan oli helppo!) ja nitkuttaa niitä miniliikkeitä nyt viikon verran. Ensi viikolla tulee sitten suoraa sähkövirtaa. (Olen jotenkin varma että tässä on kyseessä sama metodi kuin synnytyksen kamalissa aquarakkuloissa, eli kivun siirtäminen isommalla kivulla, mutta fyssari väitti muuta. Toivotaan.)

Vesijuoksua saisi kuulemma vielä lisätäkin, mutta puntille ei kuulemma ole oikein asiaa. En vissiin ala sitten treenailla kevään kisatanssejakaan ihan näillä seutuvilla. Enkä sen seuraavankaan kevään. Minkään kevään?

Eniten huvitti nukkumajärjestelyjen esittely, siitä tuo provokatorinen alkukin. Nyt olisi ostoslistalla liukulakana. Kuulostaa kivalta, eikö? Kyseessä on lakana, jonka keskellä on 60 sentin suikale jotakin liukasta kangasta (varmaan sitten ihan oman mieltymyksen mukaan pvcstä silkkiin), ja jonka päällä sitten yöllä on kitkattomampi kääntyillä. Hot!

Nauratti ihan järjettömästi. Jos käytän samaan aikaan kaikkia hyvinvoinnikseni suositeltua makuuhuoneasioita, olen kyllä välittömästi kulmakunnan kiehtovin nainen (ja näillä kulmakunnilla on kuulkaa kiehtovia naisia!).

Liukulakanan ohessa pääni alla on jo erikoismuotoiltu niskatyyny, yksi tyyny polvien välissä, suussa purentakiskot ja jalkaan vielä ne villasukat. Paketti alkaa olla kasassa. (Tuohon ehkä vielä viehättävyyttä maksimoimaan kasa niitä kolmiolääkkeitä, joilla saa aikaan sellaisen halvauksenomaisen rentouden ja näppärän kuola poskelle -efektin aamuselle.) Puolisoni, miten onnekas oletkaan!


9 thoughts on “Makuuhuoneen kiistaton kuningatar

 1. On se puoliso onnekas; sillä on erittäin huumorintajuinen vaimo!

  Kun oma puoliso harjoitti koulussa astangaa ja itämaisia taistelulajeja, ja kävi euforisilla rääkkilenkeillä iltaisin, minä makasin kotona ja nytkytin ”pieniä tärkeitä lihaksia” ja tein mielikuvaharjoitteita selälläni (”sähän nyt huomaat että sun mielikuvissas sun selkäranka on lantion kohdalta ikään kuin poikki”) . Silloin tuli tirautettua muutama itsesäälinen kuuma kyynel. Joten minä niin samastun kirjoitukseesi.

  Mutta: turhauttavat nytkyttelyt auttavat. Ja sitkeästi harjoitettuina auttavat jopa niin, että jos selkä vielä joskus uudestaan romahtaa, niillä saattaa saada akuuttivaiheen aika nopeasti ohi. Jos tämä nyt mitään lohduttaa tässä vaiheessa: tulevaisuudessa on paremmin. Minä, jolle luvattiin kolmikymppiseksi pyörätuoli, joka en saanut puoleen vuoteen istua, jota tuore poikaystävä auttoi vessatoimissa, harrastan nyt taijitä ja juoksentelen metsissä.

  Jos jotain olen oppinut lannerangan kautta, niin itkemään kuumia kyyneleitä ja antamaan itselleni armoa. Ettei tarvitsisi aina olla niin pirun sitkeää. (Paitsi nytkyttämisessä.)

  Sydämiä ja halauksia Ani!! Ja kiitos hienosta kirjoituksesta.

  1. Kiitos Elina 🙂 on tuo sunkin rankahistoriasi aika kamalaa luettavaa! Huh, onneksi pyörätuolilta vältyit. Ja mikä huima alku suhteille! Sulla oli vessa-apuna, mulla vieraili sädehoitoklinikalla yrjöilevän tyttösen tykönä. Love ❤
   Nauroimme eilen fyssarin kanssa melkoisen paljon. Karjuin lattialla, että ”olen motivoitunut. MOTIVOITUNUT! Anna mitä vaan, mä teen ne kaikki. KAIKKI!
   Sanoin sille, että mun psyykellä teen näitä nitkutteluja nyt ihan raivohiessä 4 h päivässä, ja kerron sille ens viikolla ilmoittautuneeni syvien lihasten EM-kisoihin. Huoh. Voi tätä päätä. Sun ja mun.

  1. voidaan kohta perustaa sellanen Sairion Selkävammayhdistys. Nitkuttelua ja käsitöitä arki-iltaisin 😀 Tosta liukulakanastamulle tulee niin vahvat inkontinenssimielleyhtymät, etten tiedä olenko valmis ottamaan sen askelen. jos vaan ostais silkkilakanat!

 2. Saitko sellasen ihan uskomattoman vatsalihas liikkeen jossa seistään selkä seinää vasten ja koitetaan nostaa jalkaa???
  Siihen ei kykene kukaan ilman itkua!! 🙂
  Äiteellä kans samoja nitkuttelu-liikkeitä ja mulle on niistä esitelmöinyt…huokaus. ei helppoa!

  Tsemppistä ihanainen!!

  1. En varmaan vielä 😀 nää on paljon pienempiä. Kuten: maataan selälään kädet lantion kohdalle taitteuna ja sitten leikitään perhosta niin, ettei liike edes näy ulospäin, mutta lavoissa joku (muka) liikkuu. En siis ees vielä saa treenata alaselän kipukohtaa lainkaan, vaan sitä lähestytään ylälihaksia treenaamalla 😛
   Tai, oma suosikkini: hengitetään syvään! heh.

   Kiitos! Masterssit onneksi lähestyy. Ja niiden mukana masterssit.

 3. Päivitysilmoitus: Takapakkia | Kokovartalofiilis
 4. Muistelin sun kirjoittaneen joskus liukulakanasta, ja löytyihän se kirjoitus täältä. Kaikenmaailman kremppojeni kanssa olen päätynyt siihen, että sänky menee vaihtoon. Jos päädyn moottorisänkyyn, siinä ehkä toimisi tuo liukulakana, kapeita kun ovat muutoin. Suositteletko niitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s