Voulez-vous Chi Kung avec moi (ce soir)?

Nonni, tähän on tultu. Meikäläisen liikuntatottumukset menevät uusiksi ihan rytinällä. Turha haaveilla vielä kuukausiin mistään, mikä sisältää lainkaan tärinää, pomppuja tai isompia taivutuksia. Nitkuttelen kuuliaisesti noita fyssarin urpoiluliikkeitä ja juoksen mummujen kanssa altaassa, mutta sen lisäksi on pakko laajentaa lajikirjoa edes vähäsen. Muuten räjähtää tuo kupoli.

Eilen kävin lasten aikidoseuralla Chi Kung –treeneissä. Pelotti ihan järjettömästi, mutta oli lopulta ihan mahtavaa.

Tästä vähän tunnelmapalaa lajista.

 

 

 

Kovin on harmonista meininkiä. Ja sanomattakin on selvää, että meikä on vähintään yhtä kuuma tuollaisessa pyjamassa (etteikö se muka olisi liikunnassa tärkeintä?). Sellaisen hankinkin jo heti ensi kerralle. Ja tuulikoneen lepattamaan sitä.

Pääsimme onneksi vasta noihin alkupään tiikerihommiin. Ei siis tarvinnut loikkia eikä venkuloida. Parasta liikkeissä olikin just se, että selkä pidettiin koko ajan tosi suorana levynä. Vaikka osa liikkeistä oli aika laajoja, niin hyvä tuki pysyi päällä koko ajan.

Sain oikein kehujakin. Ohjaaja kysyi, olenko todella ensi kertaa asialla. Johtui varmaankin siitä, että keskityin koontiin ja täsmällisiin liikkeisiin niin että melkein sielu pasahti. En suin surminkaan suostu nimittäin ottamaan nyt takapakkia toipumisessa, kun alan kyetä kävelemäänkin jo vähän ihmismäisempiä matkoja.

Alas taivuttelut jätän muille ihan suosiolla vielä pitkäksi aikaa, mutta teki ihan älyttömän hyvää olla jumppasalissa (no se oli kyllä dojo) ja ihmisten parissa tekemässä ihan vähänkin liikuntaa lähenevää hommaa.

Jälkikäteen pelkäsi välilevyn kostoa, mutta olo selässä oli lämmin ja tukeva. Jee!

 

 

Toisaalta, sitten kun alkaa mennä tällaiseksi, niin meitsin saattaa olla aika lähteä takas sohvalle.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s