Kyttänä keskellä

Olen asemoinut itseni olkkariin. Tästä kuulen yläkerrassa jo malttamattomana tamppaavan pikkukaksikon liikkeet, ja samaan aikaan makkarissa nukkuvan päivänsankarin merkitsevät äännähdykset.

Olemme eilen sopineet sankarin kanssa tyttöjen selkien takana, että hän saa nukkua perinteistä sadistista juhlapäiväherätyskuutta pidempään. Eilen oli Veso-päivä, ja viikonloppuun kuuluu ihmisoikeutena edes yksi nukuttu aamu.

Minä siis kuulostelen, koska hän on saanut unesta tarpeekseen ja köhisee merkin, lähden yläkertaan hakemaan tytöt ”herättämään iskän”, ja sitten näyttelemme jo kohta kymmenen vuoden rutiinilla sen liikkiksen oi-mutta-sehän-on-vohvelikangasyllätys ja kaatuuko-kahvi-sänkkyyn –katkelman.

Muistatteko, miten jännitti äitien- ja isänpäivän aamuissa lastenhuoneessa? Minä olin ainakin ihan maha kuralla, kun oli niin hienoa niiden kyhäelmien ojentelu. Ei silloin käynyt mielessäkään, että vanhempi mieluummin nukkuisi! Varjelemme tältä totuudelta noita aikuisiksi asti.

Aika söpöä.

 

 

Peeäs. Se äänestyspäivä on tänään.


4 thoughts on “Kyttänä keskellä

 1. Meilläpä päivänsankari oli eilen varpajaisissa ja hankki siltä reissulta itselleen krapulan. Nyt on ”nautittu” herkkuaaimiainen (jonka btw. herra itse tilasi, eikä pysty nyt sitä huonolta ololtaan syömään) ja leipomani porkkanakakku kahvin kera. Keskipoika on ollut kipeänä, joten hänen lahjansa on vielä koulussa ja kuopus ei malttanut odottaa, vaan antoi lahjat jo perjantaina päiväkodin isänpäiväkahveilla.

  Että mä rakastan niin äitien- kuin isienkin päiviä. Mä oon siitä hölmö, että joka vuosi odotan innolla äitienpäivää ja joka vuosi mä petyn, kun kaikki ei olekaan täydellistä ja lapset kiukuttelee. Vähän sama fiilis kuin silloin lapsena niitten omien askartelujen kanssa. Olin aina snadisti pettynyt, kun äiti ei riemastunutkaan ikihyviksi niistä vohvelikankaista, vaikka kiittikin kohteliaasti. Ja mähän olin vielä sellanen, että huomasin kyllä ettei ne mun savesta väsäämät rintakorut koskaan äidin rinnusta koristanut. Eli katkeruutta aihesta on kertynyt.

  1. Tuo on niin karua! Pitäis itsekin muistaa edes joskus käyttää niitä lahjoja. Mutta missä niin kehtaa tehdä 😀
   Olen totaalinen kaksinaismoralisti: J ei saa multa isänpäivänä mitään, mutta mua pitää tietysti jumaloida (läpi vuoden, mutta erityisesti) äitienpäivänä. C’est moi…

 2. Äitienpäivä on perinteinen ja arvostettava juhla. Sitä vietämme tai ainakin yritämme viettää parhaan kykymme mukaan.

  Isänpäivä sen sijaan on mielestäni kauppiaiden päivä ts. keksitty juhla jolla saadaan muuten hiljaiseen syksyyn yksi myyntirysäys lisää. Toisien isien suuntaan olen kyllä korrekti asian juhlija, mutta ilmoitin jo ennen lasten syntymää, että isänpäivää ei erityisesti tarvitse viettää meillä.

  Herään yleensä joka päivä ensimmäisenä jopa tunteja ennen muuta perhettä joten olisi mielestäni äärettömän typerää, että minun pitäisi maata väkisin kupla otsassa tai että muut joutuisivat herään sieluttoman aikaisin päivänä jolloin he voivat korjata univajettaan.

  Isänpäivälahjojen suhteen olen sanonut jyrkän ein. Asia on ollut helppo perustella sillä, että syntymäpäiväni osuu marraskuun alkupuolelle ja minusta on mukavanpi saada lahja syntymäpäivänäni kuin isänpäivänä. Rahojen tuhlaamista molempina en hyväksy. Itsetehdyt ovat toinen asia, mutta niitäkään ei pidä pitää pakkopullana.

  Isänpäivän suurin merkitys on siis, että perheellämme on tekosyy syödä kakkua ja käydä ulkona syömässä. Kenenkään ei tarvitse stressata järjestelyistä. Ihan hyvä näin 🙂

  1. Meiltä ei markkinaväki saa penniäkään myöskään. Kersat kyhäävät ne vohvelikankaansa (ei pettänyt opettajien maku tälläkään kertaa, mutta kuka kertoisi mistä vuosien jälkeen erottaa, että juuri tämä on pefletti eikä pöytäliina kuten viimevuotinen?) . Minulta J ei saa mitään, koska hän ei ole minun isäni. Oma isä saa soiton ja kiitoksen, ja lastenlasten kortit. Easy does it täälläkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s