Pikkuharmia synttäreistä

Tuli lapselle synttärikutsu. Siinä tuumittiin, että juhlissa katsotaan Harry Potter –elokuva, K-11. ”Jos joku vanhemmista ei halua, että lapsi katsoo elokuvan, niin vaihdamme elokuvan toiseen.”

Lapseni on 9. Ikärajat ovat elokuvissa syystä. 9-vuotiaan ei tarvitse katsoa 11-vuotiaille tarkoitettuja elokuvia.  Kymmenenvuotiaankaan ei tarvitse katsoa 11-vuotiaille tarkoitettuja elokuvia. Ne voi katsoa sitten, kun on 11.

Nyt minä saan olla se mälsä vanhempi, joka ilmoittaa, ettei lapsi saa katsoa vaikka muut saavat. Taas.

Nyt minun lapseni saa olla kavereittensa edessä se, jonka vanhemmat eivät antaneet lupaa. Taas.

Ottaa päähän. Miksi lapsi pitää laittaa tähän tilanteeseen? Miksi vanhemmat? Eivät kaikki ilkiä sanoa ei. Minä viitsin kyllä, mutta ymmärrän että jonkun mielestä se on kiusaannuttavaa. On helppo  ajatella, että katsokoot sitten, jos kerran muutkin. Mutta tuleeko kutsujen isäntäperhe nukuttamaan kersani seuraavat pari viikkoa, kun painajaiset alkavat? Tokkopa vain.

Miksi synttärikutsuilla pitää ylipäätään istua elokuvan eteen? Lauma 9-10 –vuotiaita keksii kyllä tekemistä kekkereille muutenkin. Vaikkapa leikkejä.

Pikku asia, joka tuskin häiritsee montaakaan vanhempaa. Minua häiritsee. Olen nillittäjä. Häiritseekö ketään muuta?


7 thoughts on “Pikkuharmia synttäreistä

 1. Kyllä todella ärsyttävää jo se että katsotaan synttäreillä tv:tä kun olisi kaikkea muutakin kivaa tekemistä ja moni lapsi varmasti mielellään leikkisi kaveriporukalla! Ja toiseksi et jos on 9-10 v lapsia synttäreillä niin miksi valitaan k-11 leffa?!?!?!? Ei mene minun kaaliini, ei mitään järkeä. Minua kyllä häiritsis yhtä lailla jos lapseni saisi tälläisen kutsun, enkä myöskää sallisi sitä!

  1. Ja tää on niin ärsyttävää, kun tiiän että tosi moni vanhemmista ajattelee, että siellä sitä (taas) nillitetään ihan tyhjästä. Mutta mä olen tuon lapsen vanhempi, ja mun duuni on pitää siitä huoli. Ite olen ollu ihan järjettömän pelokas elokuvien katselija, ja vieläkin tulee helpolla uniin. Ja noita on tarkkaan pidetty pimennossa liian pelottavista jutuista, joten ovat herkkiksiä. ja saavat ollakin.

 2. jokainen vanhempi tuntee lapsensa parhaiten 🙂
  Mutta aika tyhmää kyllä tuo kutsun asettelu, et jos jotakuta häiritsee niin pilatkoon kaikkien illan… (siis näin kärjistetysti).
  ja helposti varmaan saattaa saadakin nipon leiman.
  Mutta mä kyllä nostan sulle hattua ja en pidä nipona kun osaat noin hyvin pitää aloittamasi linjan.
  Ite varmaan olisin ihan pyöriteltävissä 🙂

  1. Mä olen täysi natsi näissä kasvatuspuolen asioissa 😀 ja lapset on oppineet sen hyvin. Ei puolta sanaa tullu tytöltä vastalausetta – tajusi hyvin, että mun homma on ajaa sen parasta tässä, vaikka kavereilta tuliskin kommenttia. Sanoin sille, että pistää reippaasti meitsin piikkiin vaan 😛
   Ja synttäriperheeltä tuli just ihan asiallinen viesti, että leffa vaihdetaan ikärajaltaan sopivampaan. Mission complished 🙂

 3. Mun mielestä tohon on aika helppo sanoa ”ei” sillä perusteella ettei jaksa rauhoitella niitä painajaisia viikkoa leffan jälkeen. Tää mikään mukavuuskisa ole, rohkeesti vaan iloa pilaamaan. 😉

  Ps. Skidi on syntynyt heinäkuussa = ei koskaan tarvitse järkätä lasten kutsuja, koska mä varmaan kans epätoivoisena pakottaisin ne tv:n ääreen.

  1. Mukavuuskisan oisinkin hävinnyt jo suunnilleen synnärillä (”voisitteko ottaa tän sinne vauvalaan nukkumaan, kun mä haluisin levätä?”) 😛
   Meillä on ollu hyviä synttäreitä: leikkiä ja viimeksi nuotiomakkaraa. Kun on tarpeeksi iso lauma kasassa, niin kekkaavat kyllä tekemistä ilman telkkariakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s