Sähkömies (ja muut remonttihenkilöt) saatanasta

Saattaa olla, että meille ehkä tulee tänään sähkömies. Tai sitten voi ihan hyvin olla, ettei tulekaan. Voikin tulla huomenna. Tai sitten tulee ensi viikolla. Vähän sitten, kun sattuu parhaiten hänelle passaamaan.

Olen ihan kurkkuani myöten täynnä rakennusalan leväperäistä meininkiä. Ensin ne hiton ikkunat ja ulko-ovi viivästyivät 7 viikkoa (eikä saa valittaa, ettei sitten tule jatkotoimitusten kanssa ongelmia). Sitten ihmetellään seuraavaksi, koskaha  kattotyyppi tulee tuomaan puuttuvat osat. Yhtenä päivänä mitään ilmoittamatta katolla sitten pykii joku ukkeli. Kas, tulivat siis kuitenkin! Ja nyt arvotaan, koska tuolla eteisessä näkisi jotain. Kuten vaikka sen huurteen, joka hengityksestä nousee.

Millä muulla alalla voi ilmoittaa, ettei tiedä koska töihin tuleminen sattuu onnistumaan? Voisinko minäkin ilmoittaa kuvausten alkaessa, että en nyt saanut tehtyä noita käsikirjoituksia, kun oli tossa kaikkea muuta? Tai voisiko opettaja olla menemättä kouluun, koska just sille päivälle tuli kiinnostavampaa hommaa muualla? Aivokirurgi? Kätilö? You name it.

Nämä raksatyppit voivat. Eikä tee tiukkaakaan. On ihan yleinen käytäntö, että sähkömies (jos sellaisen saa ensin kiinni) sanoo tulevansa sitten kun ehtii. ”Ehkä keskiviikko saattaa olla mahdollinen”. Ja mikäpä siinä kuin odottamaan. Ja koska olisi hyvä, että kotona olisi silloin joku avaamassa ovet ja kertomassa mitä tehdään, niin aina parempaa. Kivahan on täällä kököttää ihmettelemässä, että ei se sitten ehtinytkään tänään. Mitäpä noista valoista? Ja aina tässä ilman lämpöäkin näillä keleillä hetki tarjetaan.

Ylipäätään on ihan älyttömän kivaa, että täällä työpaikallani on tällainen täysin ennustamaton trafiikki.

PERKELE että korpeaa!

Onneksi tuosta duunista saa vielä maksaa ihan järjettömiä hintoja. Ai että. Tuskin maltan odottaa tuon keittiöremontin alkamista!


11 thoughts on “Sähkömies (ja muut remonttihenkilöt) saatanasta

 1. Turhauttavaa… Meillä on mökillä sama meininki, katon korjaaja tuli jahka kerkesi, nokisutari (joka mainosti että käy saaristossa myös) totesi että ei hän sinne tule kun se on niin kaukana eikä osaa tuota venettä käytellä…

 2. 😀 voi APUA! Saaristossa ilman veneilytaitoa…vissiin sitten helikopterihommiksi menee.
  Ihme touhua! ja ottaa päähän se nöyristely ja lipitys, mitä pitää harjoittaa jos haluaa, että jotain tulee kunnolla tehdyksi. Ei mun työpaikalla kyllä todellakaan päde tuollaiset villit lait!

 3. Silloin peruskoulussa, kun suunniteltiin opinto-ohjauksessa tulevaa koulutusta, ammattikoulutuksesta ei kyllä puhuttu. Yleinen asenne taisi olla, että vain ne epäonnistuneimmat päätyvät raksatyypeiks. Siltä pohjalta ei ihmetytä, jos päteviä sähkömiehiä on nykyään liian vähän.

 4. meillä on pari läheistä tuttua, sähkömiehiä.
  ja totta on että heidän saamisensa paikalle on työn ja tuskan takana.
  Mutta sepä ei ainakaan heidän kohdallaan johdu pätemättämyydestä vaan siitä että hommia on niiiiiiiiin perkeleesti ettei niistä ole tulla loppua. 🙂
  Eräälläkin sähkömiehellä seisoo oman talonsa viimeiset sähköhommat koska muiden sähköjen vetämisessä on niin hulluna hommaa ettei enää yömyöhälle itse jaksa/kerkiä omiaan tehdä. 😀

  Mutta tiedä sitten ovatko vaan poikkeuksia???

  1. Niin se kai on, että ruuhkaa on. Mutta tälleen yrittäjänä sanoisin, että paskinta asiakaspalvelua se on, että ottaa niin monta urakkaa ahneuksissaan, ettei ehi hoitaa kunnolla niistä itään :X kele tana. Mutta nyt meillä on sähköt eteisessä, joten olen taas kiltti hetken 😉

 5. Ottamatta sen kummemmin kantaa kenenkään ammattiryhmän luotettavuuteen, heitti Juuso kyllä sellaisen kommentin, että ko henkilön matala älykkyysosamäärä ja sielun sivistymättömyys tuli selväksi jo tuon yhden kommentin perusteella.
  Toivon hartaasti, ettei Juusolla ole omia lapsia, joille siirtää moista kusipääasennetta.

  1. Mä luulen että tässä on nyt merkittävä tulkintavirhe. Juuso viittaa – näin ymmärtäisin – siihen, että kun me kävimme kouluja, saattoi asenne olla juuri tuollainen opinto-ohjaajien taholta. Ei pidetty huolta siitä, että meillä olisi myös ammattitaitoista väkeä rakennuspuolella, vaan painotettiin voimakkasti muille urille, akateemisiin pyrintöihin lukioon, lähtemistä. Ja sitä virhettä tässä nyt maksetaan, kun puuttuu tekijöitä. Minä ainakin tulkitsin tuon niin, enkä suinkaan Juuson asenteena ko. ammattikuntaa kohtaan. Juuson tuntien sellainen tulkinta olisikin erikoinen 🙂

   1. Tätä se on, kun alhainen älykkyysosamäärä ja sivistymätön sielu yhdistetään huonoon ulosantiin.

    Opinto-ohjaajan ikävästä suhtautumisesta ammattiopintoihin yritin siis kirjoittaa.

 6. Mun mies on rakennusalalla työnjohdossa. Sillä on joskus vitsit vähissä työntekijöiden kanssa. Tästä aiheesta ei uskalla vääntää vitsiä kotona 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s