Matkahaaveita

Olen matkakuumeen kourissa. Taas. Tilaa hepottaa huomattavastikin se, että tiedän Korfun kaksiviikkoisen lähestyvän hyvää vauhtia. Muutama hassu kuukausi vielä. Ja talvella on vahva ehkä yhdelle aurinkoreissulle. Katsotaan.

Akuutisti olen kuitenkin kaukomatkojen pauloissa. Päätimme tässä eräänä yönä uupuneina pohdiskellessamme, että kolmen vuoden intensiivinen remonttimeininki saa nyt hetkeksi riittää, ja keskitymme seuraavat vuodet muihin juttuihin. Kuten toteuttamaan niitä haaveita, joita meillä perheenä matkailun suhteen on. Ja kylläpä niitä onkin!

En todellakaan tässä väitä, että reissamminen seuraaviin paikkoihin onnistuisi meiltä a) koskaan b) pian c) mitenkään helposti. Mutta näistä haaveilemme. Ja haaveillahan saa.

Se Namibia. Tämän safariunelman toteutuminen oli jo viime vuonna likellä, mutta keittiö ajoi ohi. No, keittiöhän alkaa olla valmis, joten ehkä säästötoimet suunnataan tätä kohti seuraavaksi? Realistinen toteutusaikataulu voisi olla jossakin kesässä 2012 aikaisintaan.

Uusi-Seelanti on ollut omalla haavelistallani lapsesta saakka. Ja jos siellä asti ollaan, niin olisihan mentävä käymään Australiassakin. Toteutumisaikataulu on täysin avoin. Jossain tuolla kaukana. Mutta joskus kumminkin!

Pohjois-Amerikan kierros autolla. Tarkemmin ainakin Boulder, Colorado. Mies asui tuolla lapsena, ja olisi kiva päästä katsastamaan. Ja tässäkin olisi se ajatus, että yhdellä iskulla pitempi kiertue. Ideaalitapauksessa vaikka kesäloman verran ajelua tuolla ristiin rastiin. Ehkä 5-vuotissuunnitelmaan?

Minun juureni taas ovat täällä. Sinne ja Irlantiin pitäisi ilman muuta päästä pitkästä aikaa, ja näyttää pimuille ja miehellekin. Ihana, ihana paikka. Ihaninta olisi ottaa isoäiti mukaan, mutta ei taida Naanalla enää kunto kestää millään. Me voisimme muut mennä tänne aika lyhyelläkin aikataululla. Muutaman vuoden sisään nyt varmaan ainakin?

Kiina pitäisi myös nähdä. Ihan ilman muuta. 10-vuotissuunnitelmaan, eh? Kai nuo lapset suostuisivat vielä silloin mukaan? Tyhmiä, jos eivät!

Ja kyllä. Myös Japani on aina ollut listallani. Juuri nyt siitä haaveileminen tuntuu sekä itsekeskeiseltä kultalusikkaisuudelta että täysin triviaalilta tärkeämpien asioiden edessä. Joskus vielä, toivon kuitenkin.

Millaisia matkahaaveita teillä on?

Mainokset

4 thoughts on “Matkahaaveita

 1. Uudessa Seelannissa olen käynyt, mutta AUSTRALIA on käymättä. Botswanassa olen käynyt, ja todennäköisesti NAMIBIA toteutuu tulevana syksynä. Pohjois-Amerikkaa olemme kiertäneet Kalifornian verran (mausteina Nevada ja Havaiji), Floridan kiertäminen edessä ensi viikolla.
  Haaveissa on BHUTAN, VIETNAM, NEPAL, OMAN …

  Mutta joo, meillä ei olekaan remontteja eikä taloa. Vuokrakaksiossa kun lapsettomana elelee, voi sitten toteuttaa matkahaaveita. Talohaaveet odottavat meillä tulevaisuutta (pitäisi ensin päättää mihin haluaisi juurtua :))

 2. noista sun haaveista mulla on Nepal reissattuna, ja aika perusteellisestikin. Ensin olimme siellä 3 kk ja sitten seuraavana vuonna vielä 1 kk. Ennen lapsia – ja sikäläistä vallankaappausta. Ihana, todellakin menemisen arvoinen paikka ❤

  Remppa ja talo imevät jättimäisesti rahaa. Mutta jos nyt hellittäisi sillä saralla, kun isoimmat on urakoitu. Säästämällä sitten noita muita unelmia päin 🙂

 3. Eipä hätää, kaikki matkahaaveilut liittyvät jossain määrin siihen, että yksinkertaisesti olemme kultalusikkaisia – eihän matkailu ole rahasta kiinni. 🙂 Mut mun matkahaaveet koskee lähinnä päästöttömiä lentoja!! Sitten KUN trasportaatio onnistuu jollain aurinkovoimapurjeella, lähden ensimmäiseksi Amerikkaan. Olen nähnyt vain LA:n (ja inhosin) mutta olen vakuuttunut että siellä on aika pysäyttäviäkin paikkoja. Tuo Afrikan safariunelma on myös olemassa, mutta toistaiseksi katselen Avaraa luontoa.

 4. Mulle kristallisoitui oma kultalusikkani – ja massiivinen törppöyteni – eilen, kun kuulin ääneni sanovan kaverille keskustelun lomassa: ”nyt tarttis vaan päättää, tehdäänks toi yläkerran kylppäri vai lähetäänkö Japaniin”. Just. Jaisk, mitä pullamössöilyä.

  Päästöttömät lennot otettais täälläkin vastaan todella isolla ilolla. Mä yritän aina perustella itselleni näitä haaveitani vaikka joukkoliikenteen suosimisellani yms, mutta julma fakta on se, että liikaa nuo päästävät. Ja silti aina vaan haluan ja haluan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s