11 lakonista faktaa

Tänään tiedän ainakin nämä:

– en ole kovin kestävä. Henkisesti kyllä paljon kestävämpi kuin fyysisesti. Selästä suorastaan ihan kestämätön.

– olen niitä jotka haluavat että eilen klo: 23 lähetettyyn sähköpostiin on vastaus odottamassa klo: 6 aamulla, tai aikaisemmin jos päätän silloin herätä.

– en lähde vessaan vaikka on kamala pissahätä. Sitten naputan koneella maha kipeänä ja menen vasta ihan viimehetkellä, vaikka olisin voinut mennä jo aikaa sitten. Miksi näin on, en todella tiedä.

– haaveilen vain hyvin turhamaisista asioista, kuten kirkkaista kevätverkkareista ja sykemittarista, koska kaikki perushommat ovat elämässä paikallaan juuri nyt.

– sekoan lisäravinteisiin ja ostan aika ajoin kaiken, jossa sanotaan detox tai kiihdyttää aineenvaihduntaa. Aineenvaihdunta on yksi käytetyimmistä sanoistani. Syytän kilpirauhasta. Tai siis tarkemmin sitä, että se minulta aikanaan vietiin.

– olen sekaisin ydinvoimakannastani. Tajuan energiantarpeen mutta samalla tarpeen vähentää energian holtitonta kulutusta. Tajuan mannerlaatat ja sen missä niitä on ja etenkin missä sitten ei. Tajuan haluavani kannattaa bioenergiaa, mutta pelkään tuulivoimalan torneja enkä halua kammeta kaikkia metsiä ylös juurakkopelloksi. En osaa vielä(kään) muodostaa defenitiivistä kantaa. Juuri mistään.

– olen niin kehno juomari, että sama kun lopettaisi kokonaan. Osa kavereista huokaisisi isosti helpotuksesta ja osa sitten ehkä pettyisi viihteen vähenemiseen. Joka kerta lupaan että juon vain jos se on ehdottoman tarpeen tai varmasti hauskaa, ja tosi harvoin – yhä harvemmin – se on kumpaakaan seuraavana päivänä tarkasteltuna. Saati pidemmällä aikavälillä.

– on ihan varmaa etten enää koskaan palkkaa siivoojaa. Vituttaa se tyyppi niin paljon.

– jos on samaan aikaan menkat ja krapula ja vielä yrittää laihduttaa niin muuttuu aika kamalaksi ihmiseksi puolisolleen ja lapsilleen. Ja vieraammillekin ihmisille menee teeskentelyksi. Olen kuullut. Koska kuka nyt sanoisi itsestään että on menkat tai laihduttaa julkisesti? Tai krapula.

– mitä enemmän on tekemättömiä töitä listalla, sitä vähemmän niihin saa tartuttua. Sen sijasta tulee kyllä tartuttua kaikkiin niihin asioihin joihin ei muuten koskaan. Kuten että kilpikonnan terraariotakaan ei ole pesty aikoihin ja nythän on ihan yhtä hyvä aika kuin muulloinkin. Vaikkei ole.

– tämä lista liittyy edelliseen kohtaan. Voi paska.

Haastan sinut. Lakoniset faktat tiskiin nyt.

 

Teemalaulu on tänään tää:

Mainokset

3 thoughts on “11 lakonista faktaa

 1. En liiku tarpeeksi, vaikka pidän liikumisesta. Mihin tämä elämä oikein kuluu?

  Syön suklaata, vaikka en edes pidä suklaasta. Tosin nyt ollaan vaihteeksi menossa parempaan suuntaan.

  Syön turhan epäterveellisesti, vaikka ihan oikeasti pidän terveellisen ruuan mausta – missäkö vika: esimerkiksi salaatin valmistaminen vain vie enemmän aikaa kuin salamivoileivän.

  Perhe on elämäni tärkein asia. Silti ajankäyttöni työn ja perheen välillä on epätasapainossa. Selitän asiaa sillä, että työn avulla saan rahaa perheen ylläpitämiseen, mutta silti.

  Minullakin on ongelma suhteessa energiantuotantoon. Ydinvoima ei ole hyvä ratkaisu, mutta mikä on? Hiilivoima tuhoaa luontoa vaikkei räjähtäisikään. Vesivoima pilaa kalojen luonnolliset vaellusreitit ja padon mahdollinen murtuminen aiheuttaa tuhoa siinä kuin mereltä tuleva aaltokin. Emmekä vielä tiedä mitä tapahtuu pitkällä aikavälillä, jos alamme suurissa määrin kerätä tuuli-, aurinko-, maalämpö, tms. energiaa. Miten Äiti Maa suhtautuu siihen ettei saakaan enää yhtä paljon valoa tai vilvoittavaa tuulta?

  Energiaongelman takia alan olla sitä mieltä, että pakolaisia ei pitäisi ottaa tänne pohjolaan jossa lämmittämiseen ja muuhun elämiseen kuluvan energian määrä yksilöä kohti on suurempi kuin lähempänä päiväntasaajaa. Mitä vähemmän meitä asuu täällä, sen parempi maapallolle.

  Olen siinä määrin kehno juomari, että olen lähes absolutisti. Kaveripiirini on hyötynyt tästä, koska porukassa on aina varmasti yksi ajokuntoinen.

  Kyllä näitä lisääkin löytyisi, mutta käytin viikonloppuna osan puhdistani tekemällä portfolion tämän aamuiseen haastatteluun jonka toivon poikivan minulle paikan erityisopettajakoulutuksessa.

  Ne jotka osaa, tekee.
  Ne jotka ei osaa, opettaa.
  Ne, jotka ei osaa opettaa, johtaa
  Ne, jotka ei osaa johtaa, istuu eduskunnassa tai julkishallinnossa ja yrittävät estää muita tekemästä mitään.
  Ne jotka eivät pärjää politiikassa tai julkishallinnossa, konsultoivat.
  Miten tämä liittyy erityisopetukseen? Ehkä ne jotka eivät osaa konsultoida, päätyvät erityisopettajiksi
  ja ehkä ne jotka eivät kelpaa edes erityisopettajiksi, alkavat terapeuteiksi?

   1. Kiitos 🙂 Toivottavasti valitsijat ovat samaa mieltä. Olisi pitänyt pyytää viimevuotista starttilaista mukaan – hän nimittäin piti niin ylitsevuotavaisen ylistyspuheen apulaisrehtorin edessä, että sellaista mainosta ei saisi edes rahalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s