Motivaatiohousut, teidän on aika lähteä.

Vappupäivä tuli ilman krapulaa. Edes minä en saa kohmeloa parista lasista (ihanaa) vino verdeä. Sen sijaan kaikki kahden päivän turha mössö munkeista karkkiin teki olon tukalaksi. Vehnän, hiivan ja sokerin epäpyhä liitto tekee todella pahaa mahalle. Nyt haluan ihan normaalia ruokaa.

Jonkinlaisena toukokuun starttina ja välitilinpäätöksenä raivailin vappupäivän ratoksi koko vaatekaappini uuteen uskoon. Heitin viimein UFFin laatikkoon neljä isoa säkillistä vaatteita, jotka ovat kaapissa ihan turhaan. Pieniä, suuria, virttyneitä, väärän värisiä tai –muotoisia rytkyjä, jotka ovat olleet säilytyksessä oikeastaan sulasta laiskuudesta. En jaksa enää ajatella yhtään ”sitten joskus mahdun tuohon” tai ”kyllä tuo väri vielä joskus istuu minulle” –ajatusta.

Päätin, että kaikilla kaappiin jäävillä räteillä on oltava perustelu. Tein kolme kasaa: Ei Todellakaan, Ehkä ja Käytössä. Keskimmäiseen päätyneet sovittelin ja arvioin yksitellen, ja sen jälkeen ne saivat paikan ekasta ja vikasta ryhmästä kukin ansionsa mukaan. Mumisin sekalaisia perusteluja itsekseni kuin mikä lie diletantti (”tässä tulee raikas ja kiva olo”, ”sinistä, sinistä!” tai ”käy mihin vaan”). Nyt kaapista löytyy vain sellaisia vaatteita, joissa on hyvä olla ja jotka näyttävät kivoilta. Helpottaa aamuja huomattavasti.

On silti ihan jokunen määrittelemätön vaate, joita en kuvittele koskaan käyttäväni, mutta jotka saivat jäädä erikoisluvalla. Ne ovat sellaisia tärkeiltä läheisiltä saatuja vaatteita, joihin liittyy olennaisia muistoja. Muutama vain, aika hyvin minusta. En sentään ole kone.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s