Seiska täällä moi

Hanna oli mietiskellyt enneagrammeja. Olen lueskellut niistä ekan kerran joskus kymmenisen vuotta sitten, ja aina aika ajoin tehnyt eri testejä hupimielessä. Aina tulee sama numero. Olen kai siis läpiseiska.

Seiskasta sanotaan näin:

Innostuva Suunnittelija

eloisa * iloinen * idearikas * innostava * visionääri * optimistinen * monipuolinen * seikkailija * korkealentoinen * hauska * myönteinen * vaihtelunhaluinen * nopea * inspiroiva * kekseliäs * eteenpäin menevä * spontaani * monilahjakkuus * lyhytjännitteinen * kärsimätön * itseverma * vapautta kaipaava *

Parhaimmillaan: iloinen, idearikas ja monipuolinen

Huonoimmillaan: levoton, keskittymiskyvytön ja kärsimätön

  7-tyyppiä motivoi suunnittelu ja miellyttävät vaihtoehdot
Seiskat nauttivat uusista ideoista, ihmisistä ja seikkailuista. He ovat hurmaavia, energisiä, myönteisiä ja täynnä uusia ideoita. Seiskalla on yleensä monta rautaa tulessa yhtä aikaa ja hän on usein juuri tulossa matkoilta, lähdössä jonnekin tai ainakin suunnittelee toteuttavansa jonkin hauskan projektin lähiaikoina. Seiskat pursuavat innostunutta energiaa, ideoita ja uusia suunnitelmia. Seiskoilla on ainutlaatuinen kyky nähdä asioiden mahdollisuudet ja valoisat puolet. He ovat luonnostaan optimistisia eivätkä lannistu esteistä kovin helposti. Seiskan aktiivinen mieli keksii yleensä ulospääsyn hankalista tilanteista ja ratkaisun pulmaan kuin pulmaan.

Seiskat ovat loistavia ideoimaan uutta ja heidän vilkas ja luova mielikuvituksensa tuottaa joskus enemmän ideoita kuin mitä he ehtivät käytännössä toteuttaa. Seiska saattaa jättää asioita myös puolitiehen tai velvollisuuksia hoitamatta, jos hän tuntee, että ne rajoittavat liikaa hänen vapauttaan tai hyvän olon tunnettaan. Koska Seiskalle on tärkeää säilyttää oma vapautensa ja onnellisuutensa, hän kokee rajoitukset ja tiukat säännöt joskus pikkumaisina ja ahdistavina. Seiskat tekevät yleensä oman päänsä mukaan eivätkä anna toisten eriävien mielipiteiden liikaa hidastaa tahtiaan.

Seiska on nopea liikkeissään ja keräilee mielellään uusia kokemuksia ja seikkailuja. Seiskat ovat usein hyvin perillä trendeistä, uusista ravintoloista, huvituksista ja matkailuvaihtoehdoista, sillä he ovat yleensä kokeilleet niin monia asioita. Seiskan kokemusten keräily ja nautiskeleva elämäntyyli peittää joskus alleen levottomuutta ja tylsistymistä jokapäiväisiin arkisiin asioihin. Seiska pyrkii pysymään innostuneena ja vauhdikkaana eikä kohtaa mielellään elämän epämukavia tai kipeitä asioita. Pitkästymisen ja paikalleen juuttumisen pelko pitävät Seiskaa aktiivisesti liikkeessä, eikä hänen ole aina helppo hidastaa tahtiaan tai huomata omia tai toisten todellisia tarpeita.

Seiska pyrkii tekemään elämästään mielenkiintoista ja on yleensä hyvä luomaan ympärilleen iloista mieltä ja energistä tunnelmaa. Seiskat ovat luontaisen hyviä esiintymään ja viihdyttävät ja kertovat tarinoita mielellään. Seiskat ovat parhaimmillaan eloisia, innostuneita, joustavia ja hyväntuulisia. Seiska on usein monilahjakas ja aikaansaava yleistaituri, joka oppii asiat nopeasti. Hän on kiinnostunut monista asioista ja hyvä yhdistelemään kiinnostuksen kohteitaan luovasti yhteen joksikin uudeksi ja mielenkiintoiseksi. Seiskat ovat parhaimmillaan kuin taikaliemeen pudonneita ihmelapsia, joiden uskoa elämän ihanuuteen on vaikea horjuttaa. Elämä on Seiskalle nautinto ja parhaimmillaan hän on kokemuksistaan ja elämästään syvästi kiitollinen.

©Viivi Brunila & Marika Borg

Testituloksissa kehotettiin katsastamaan myös Kolmonen.

Sitä, miten hyvin tuo kuvaus meikäläiseen pätee, pitäisi varmaan kysyä ympäröiviltä ihmisiltä. Tunnistan paljon kyllä. Olen melkein koko ajan ihan fiiliksissä jostain, aikalailla täynnä virtaa suurimman osan vuorokaudesta ja tykkään kovasti elää. Ja kyllä, todellakin, olen elämästä syvästi kiitollinen. Ihan varmuudella olen myös huonoimmillani erittäin kärsimätön.

Löysin myös suhteita kuvaavan englanninkielisen sivun, jossa minut ja puolisoni (tyyppiä 5) yhdistellään näin:

”Since they are both thinking types, Enneagram Fives and Sevens both bring a lot of mental energy and appreciation for ideas to their relationship. Their approach is complementary and reciprocal—each one brings something that the other does not have. On the positive side, Fives bring depth, clarity of observation, insight into the objective state of affairs, independence and self-reliance, and often a wonderfully, off-beat, whimsical sense of humor. It almost goes without saying that they have quick minds and love knowledge and intellectual pursuits. Sevens bring quickness not only of mind but of spirit—ready to do almost anything at a moment’s notice, from going to a movie to booking an around the world trip, from moving the furniture across the room to moving the home to another state. Sevens are independent, although they like to have a few people around to join in the fun and to add to the celebratory, happy feeling that they are always looking for in their lives. They tend to be generous and extravagant, optimistic, gregarious, and outgoing with strangers, often the life of the party.

Fives tend to be somewhat more frugal with money and resources, seldom spending much on themselves (unlike Sevens). Fives also tend to be private and taciturn around strangers, although they can be very funny once they get to know you and feel secure. Fives ground and deepen Sevens, giving them permission to take themselves and their interests more seriously, to focus their energies, and to stay with things until they pay off. Sevens get Fives to try new experiences and to make more social contacts. They may also run interference for Fives in social settings. Both like conversation and ideas and they love to explore new realms together. In short, this is a mixture of opposites with different attitudes about how to enjoy themselves and how to be fulfilled in the world. Fives say: ”Life is short: don’t expect too much.” Sevens say: ”Life is short: try it all.” Both attitudes are true and can usefully balance the other.”

Hauskan kuvaavaa!

Testin pääsee tekemään täällä. Mitäs tuloksia saatte?

Täällä taas on meneillään Suuri Seksikeskustelu 😉

Mainokset

11 thoughts on “Seiska täällä moi

 1. Avulias Huoltaja

  ©Marika Borg & Viivi Brunila

  auttavainen * ystävällinen * sydämellinen * ihmisläheinen * empaattinen * kannustava * huolehtivainen * välittävä * palveleva * antelias * tunteikas * miellyttäjä * parantaja * hoivaava * rakastava * ymmärtäväinen * lämminhenkinen * tuttavallinen * neuvoja * tunnollinen * uhrautuvainen * toisia varten *

  Parhaimmillaan: lämminhenkinen, huomaavainen ja avulias

  Huonoimillaan: tunkeileva, uhrautuva ja manipuloiva

  2-tyyppiä motivoi avuliaisuus ja toisista huolehtiminen

  ”Minulle tulee hyvä olo siitä, että voin olla tarpeellinen muille. Autan mielelläni ja minusta on hienoa, kun voin olla hyödyksi muille. On myös mukava saada kiitosta, kun on tehnyt toiselle ihmiselle hyvää.”

 2. Täällä toinen seiska tervehtii toista…en ihan allekirjoita, mutta paljon yhtäläisyyksiä itseeni. 😉

 3. Vitonen tuli kuin matikasta viimeiseen koulutodistukseen…

  ja pakollinen kopio:

  Tutkiva Asiantuntija

  ©Marika Borg & Viivi Brunila

  älyllinen * perehtynyt * analyyttinen * asiantunteva * pitkäjännitteinen * huomiokykyinen

  * oivaltava * yksityinen * tarkka * looginen * tietopankki * salaperäinen * pohdiskelija * keksijä * itseriittoinen * viisas * itseriittoinen * omalaatuinen * luova ajattelija * uraauurtava * etäinen * niukkasanainen * itsenäinen

  Parhaimmillaan: perehtynyt, asiantunteva ja älykäs

  Huonoimmillaan: vetäytyvä, salaperäinen ja ylimielinen

  5-tyyppiä motivoi asioiden syvällinen ymmärtäminen ja uuden oppiminen

  ”Minua kiinnostaa se, että saan paneutua asioihin rauhassa ja perinpohjaisesti. Nautin asioiden pohdiskelusta ja mielenkiintoisista keskusteluista. Yksityisyyteni ja oma rauhani ovat minulle tärkeitä.”

  Pitkäjännitteinen?? -noooh, ehkä kait. 🙂

  -Massu

 4. Edellisen kerran testiin törmätessäni sain tulokseksi nelosen, laitettakoon sekin nyt framille.

  lainausta:

  Luova Individualisti

  ©Marika Borg & Viivi Brunila

  yksilöllinen * syvällinen * tunnerikas * intuitiivinen * ainutlaatuinen * ilmaisuvoimainen * vahva * herkkä * itseään ilmaiseva * syvällinen * aito * intensiivinen * oivaltava * pohdiskeleva * romantikko * intohimoinen * esteetikko * taiteellinen * omintakeinen * dramaattinen * vetäytyvä * tunteellinen *

  Parhaimmillaan: luova, syvällinen ja ilmaisuvoimainen

  Huonoimmillaan: loukkaantuva, oikutteleva, ylitunteellinen

  4-tyyppiä motivoi aitous ja yksilöllisyys

  ”Minusta tuntuu hyvältä se, että saan toteuttaa itseäni yksilöllisellä ja luovalla tavalla. Aistin herkästi erilaiset tunnelmat ja muiden ihmisten mielialat. Haluan erottua joukosta omana aitona itsenäni.”

  kyllä näissä molemmissa on totuuden siemen. 😉

  Pitänee mennä pesaisemaan kädet. Patakukon jäljiltä on vähän ruistaikinaa hyppysissäni. Ettei karise kovasti tuonne läppärin uumeniin.

  -Massu

   1. Se on kyllä aina sellaista nurkassa istumista ja kuppiin syljeskelyä se seiskojen meno.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s