84 000 kpl freesiä pikku muovikäärylettä

Erään työnantajani kahvilassa oli suodatinkahvi loppu. Tarjolla oli ainoastaan hienon uuden kahvikoneen erikoiskahveja. Tohkeissaan niitä siinä esiteltiinkin. Oli makuja ja kokoja. Yksi juttu tökki kunnolla. Kutakin kuppia varten piti ottaa erillinen muovi(?)päällysteinen kahvipatruuna. Se tungettiin sitten rakoseen, ja kone tiristeli desin verran juomaa.

Tuumin laitetta kehuvalle myyjälle, että tuossa kohti olisi kai vähän petrattavaa. Myyjä oli ihmeissään – ”ei kun sehän juuri on tässä parasta. On tuoretta ja hyvää kahvia!”. Minä puolestani hämmennyin ja sönkkäsin, että tarkoitin kustakin päivittäin myytävästä useasta sadasta kahviannoksesta kertyvän jätteen määrää. Että onhan moskan määrä ihan järjettömän suuri verrattuna suodatinkahviin, tai vaikka tavallisella espressolaitteella tehtävään annokseenkin. Että on vaikea uskoa, että tuo kiiltävä, kova, tismalleen jonkin muovisekoitteen näköinen paketti olisi kovin biohajoava millään mittareilla. Oikaiskaa toki, jos olen pahasti hakoteillä. Ehkä olenkin väärässä, ja nuo ovat kehitelleet täysin muovin näköisen totaalisesti maatuvan pakkauksen! Tokkopa vain.

Myyjä näytti välittömästi tympääntyneeltä aiheeseen. ”Ai no joo se. No joo siinä nyt ehkä on vähän joo”. On siinä vähän joo. Pikalaskelmalla tuumisin, että tuon kokoisessa talossa kahveja menee helposti ehkä 300-400 kuppia päivässä. Se tietää noin 7000 pikku käärettä kuussa. Kutakuinkin 84 000 pikku  käärettä vuodessa. Mutta pääasia että maku on freesi. Vaikkei minusta edes ollut.

Miten on niin, että hienona uutuutena tuodaan markkinoille jotain noin selkeästi takapakkia tarkoittavaa? Freesi maku ei riitä selitykseksi.

Mainokset

4 thoughts on “84 000 kpl freesiä pikku muovikäärylettä

  1. Sveitsissä noita laitteita (Nespresso) näkee paljon, ja myös niiden tuottamasta jätemäärästä keskustellaan. Että kun se alumiini ei ole ihan ongelmatonta pakkausmateriaalia, vaikka se kierrätettäisiin.

    Lisäksi täällä on riidelty kapseleiden patenttioikeuksista ja muusta sellaista. Mutta ilmeisen suuressa suosiossa laitteet tällä hetkellä täällä päin ovat.

    1. Musta se on jotenkin todella kummallista, että juuri tähän maailman aikaan, kun näistä asioista puhutaan näinkin paljon, tuollaisia pusketaan markkinoille. Ihme kahvihifistelyä 😛

  2. Tuon roskamäärän lisäksi työpaikkakontekstissa on toinen ongelma, josta juuri eräs kollega toisesta talosta mainitsi. Heillä on käytössä kahviautomaatti, joka on poistanut toimistosta miltei kokonaan vanhat yhteiset kahvihetket. Ei enää sosiaalista kanssakäymistä vain jurottamista kahvikupin kanssa omassa huoneessa. Ei siinä yhteiset ideat paljon kuki. Ei. Ja roskaakin vielä, että kehtaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s