Heia sentään

Miten mahtava aurinkopäivä! Oli pakko vielä mennä iltasella hakemaan siskonpoika puistoilemaan. Sitä ennen kävin pilates-tunnilla ihmettelemässä, mitä kaikkea selkä jo antaa tehdä. Vaikka mitä – ihan mahtavaa!

Nyt, kun uusi duuni vie paljon päätä, on tehtävä paljon kropallakin. Huomaan, että liikunta on kiistatta paras tapa purkaa stressiä ja setviä ajatuksia. Hyvä homma sinänsä, koska lääkärihän määräsi liikkaa oikein hehtaaripyssyllä. Joka päivälle tästä hamaan hautaan. Ensin meinasi mennä sormi suuhun, koska en ole mikään himoliikkuja luontojani, vaikka onkin lajeja joista tykään tosi kovin. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että olen saanut itseni sopivasti koukkuun. Neljä kuukautta teki tehtävänsä.  Illalla viimeistään on pakko päästä jotain pöhisemään.

Olen tilastoaddikti ja tykkään laitella tekemisiä numeroiksi. Niinpä Heia Heia -ohjelma on osoittautunut loistavaksi lisämotivaattoriksi. Kun näkee kerralla viikon-parin suoritukset silmiensä edessä, tulee tehtyä. Pallukoita haluaa haalia. Vuoden alusta asti on sujunut hyvin. Liikuntatunteja on kertynyt jo melkoisesti.

Aluksihan liikkuminen oli sekä kivuliasta että riskialtista. En vielä alkuvuodesta pystynyt kävelemään ihan hitaastikaan juuri varttia pidempään, enkä esimerkiksi istumaan lainkaan. Nyt on jo ihan eri meno. Linkkaaminen on pikkuhiljaa laajentunut muutaman tunninkin lenkeiksi, ja puuduttavan vesijuoksun kylkeen on saatu tanssia ja pilatestakin. Voitte uskoa, että ei puutu liikunnan iloa meikästä puolen vuoden sohvakuurin jäljiltä! Ihan mahtavuutta oli hikoilla ekan kerran moneen moneen kuukauteen tuossa pari viikkoa sitten tanssiessa. On ollut vähän pirun vaikeaa saada hikeä pintaan sitä ennen, noilla über-rauhallisilla lajeilla!

Vieläkin tietysti pitää ottaa iisisti joidenkin juttujen kanssa, ja olla tosi tarkkana puhtaista liikeradoista ja lämmittelystä. Lattareita en uskalla tanssia ollenkaan, enkä lähteä viuhtomaan liian nopeaan tempoon muutenkaan. Yhtäkkiset liikkeet, pomput ja kierrot ovat ne pahimmat, mutta ehkäpä vielä saan nekin joskus takaisin ohjelmaan. Nyt on kuitenkin just hyvä näin. Ihanaa kun voi jo näin paljon!

Parin viikon esimerkkiohjelma näyttää tällä hetkellä tältä:

Mainokset

3 thoughts on “Heia sentään

  1. Voi vitukka, mulle tuo HeiaHeia lähettelee vaan maileja: ”We noticed that you didn’t log any exercises on HeiaHeia last week, hopefully everything is fine and you can start moving soon again!”

    Ja meikä senkun ahistuu. Ja jengi postaa noita saavutuksiaan Facebookiin ja kommentoi niitä ”huhhuh”, ”tulipa vedettyä” ja ”ah, ihanan rentouttavaa”. Nyt, oikeesti, mä oon niin ahdistunut taas vaihteeksi.

    🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s