Mrs Jones?

Olen tainnut joskus aikaisemminkin todeta, että minua verrataan kaveripiirissäni välillä Bridget Jonesiin. Ja nimenomaan Bridgettiin, ei Renée’n (Renéehen, Renéeseen – what ever!). Minä olen se, jolla (tälläkin hetkellä – siitä ajatus koko tähän pohdintaan lähti) on jumppatunnin jäljiltä pikkarit työrepun pohjalla. Sieltä ne tyypillisesti luiskahtavat läppäriin takertuneina näkösälle kesken niiden asiallisempien palaverien. Olen niitä, joiden käsilaukussa terveysside tarttuu kännykkään, ja nousee näyttävästi ilmoille ihmistiheissä paikoissa. Säädän, mutta melko harmittomasti. Olen myös se, joka äityy heikoilla hetkillä sättimään peilikuvaansa pullukaksi, ja sortuu sitten ponnekkaiden laihdutustalkoiden kolmantena päivänä Benin ja Jerryn syliin.

Samastun mielelläni Bridgettiin. Hän on minusta ihminen. Melkoinen hötkyilijä. Sellainen vähän epävarma, silti perusvahva tyyppi, joka rempoilee rooliodotusten ristiaallokossa. Pohtii omaa sopivuuttaan, ja silti tulee olleeksi aika hurmaava useimmiten. Ja on minusta ihan juuri sopivan kokoinenkin, vaikka kaamea brittilehdistö mitä säpisisi. On ihan kiva ajatella, että osa noista omianisuuksista sopisi minuunkin.

Kun Facebookissa levisi hassuttelu, jossa vaihdettiin profiilikuvaksi joku näyttelijä, minun itsestään selvä valintani oli pyjamakuva Bidgetissä sohvalla. Kohtaus on suosikkejani elokuvasta muutenkin. (Mutta todettakoon tässä, että käytän merkittävästi vähemmän viiniä ja tupakkaa kuin tämä kaksoiskappaleeni). Viime viikonlopun pelästyttävän kokemuksen jälkeen tykkään kohtauksesta vielä enemmän. Siinä on loistava laulu, joka Bridgetille tarkoittaa rakkaan etsintää, mutta sopii meille pariutuneillekin yleiseksi huomioksi ihmisyydestä. Nuorena kokee, ettei tarvitse muita. Nyt jo tietää, että kylläpä kuitenkin vaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s