Pohjolaturnee 2011 – loppu lähenee

Pv. 9 Kilpisjärvi – Karesuvanto – Äkäslompolo. Kirkas auringonpaiste.

Nousemme jo klo: 7 ja pakkaamme auton ja päiväretken reput. Klo: 8.30 olemmekin jo Mallan luonnonpuiston polun alussa. Aloitamme päivävaelluksen, jonka mitaksi arvelemme 10 km, mutta joka osoittautuukin 15 km mittaiseksi.

Päivä on älyttömän hieno. Aurinko paistaa ja lämmittää paremmin kuin vielä minään. Näemme sopuleita, korppeja ja sammakoita. Ja silmänkantamattomiin käsittämättömän upeaa erämaata.

 

Komea rakka

 

Kitsiputous oli myös melkoisen komea!

 

Kävimme tietty myös kolmen valtion rajapyykillä

 

15 kilsan jälkeen hyppäsimme autuaalliselle naku-uinnille +15-asteiseen Kilpisjärveen. Tässä astetta säädyllisempi todistusaineisto. Esikoisesta taisi olla aika vilpakkaa.

 

Oli melkoisen hyvä fiilis viiden tunnin vaelluksen ja uinnin päälle. Odottelimme venerannassa vielä 3,5 tuntia, että Malla-laiva ehti noutamaan meidät takaisin lähtöpisteeseen. Saamelaismiehistön keskinäisiä juttuja oli kiva kuunnella.

 

Loppunäytös oli melko juhlava:

"Tämä on maa johon minä olen mieltynyt!" Ja minä myös.

Sitten pakkauduimme autoon, ja aloittelimme laskeutumisen kohti etelää. Kävimme kelpo bensaturisteina Karesuvannolla (poromiehen vinkistä ja kiinnostusta, ja bensa olikin siellä 20 senttiä halvempaa litralta) ja syömässä melko paljon Norjaa halvemmat ruuat. Sitten ajelimme pitkän pätkää jutustellen ja äänikirjaa kuunnellen, ja muutaman turhautuneen leiripaikan etsintäkiekan jälkeen päädyimme kieppaamaan klo: 22.30 vähän reitiltä sivuun Äkäslompoloon, Ylläs-tunturin juurelle (telttapaikka tyyris 27 e / kpl, mutta myöhäisinä tulijoina saimme molemmat teltat samaan hintaan – taisin näyttää hiukan pitkän päivän rasittamalta ja kyllin säälittävältä).

Vaan eipä tämä vielä tähän(kään) päättynyt. Vielä on 1,5 päivää retkeä jäljellä.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s