Arkeen, miten sinne päästään?

Kylläpäs arkeen asettuminen nyt taas ottaakin aikansa. Lonnin täällä puolikkaalla päällä kahvikuppi kädessä ja koitan saada toimiteltua kaikkia niitä pikkuaskareita, joita ei koskaan työajalla ehdi. Ludepyykki sentään nyt valmistui – ensin parin tunnin kuumat saunotukset ja sitten neljä koneellista pesukoneessa ja kuivurissa. Huh. Olisin pärjännyt ilmankin.

Tämä on ollut varsinainen reissukesä. Ensin kesäkuussa kaksi viikkoa Korfua, sitten heinäkuusta kaksi Lapin ja Norjan maisemia, ja nyt sitten tämä elokuinen Turku työasioissa. En toki valita. Tosi kiva kesä, tällainen nyt tällä kertaa. Tuntuu vain, että koko ajan eteisessä nököttää joku matkanyssäkkä pakkaamista tai purkua. Nyt tuntuu myös aika kivalta ajatukselta, ettei syksylle pitäisi osua yhtä tanssikisaviikonloppua enempiä tien päällä.

Ajatusten kääntäinen kotimoodiin on yllättävän hankalaa, kun on 10 päivää tohottanut ihan irti tästä kaikesta. Yhtäkkiä sellaiset arkihommat, kuin että noille ihmisille pitää olla ruokaa edessä tiettyihin kellonaikoihin, tai että reissuvihkossa tulee opettajalta sanottavaa, tai että kouluvaatteiden kuuluu olla puhtaat ja ehjät, tai että omenat on syytä kerätä nyt etteivät räksät vie ihan kaikkia, yrittävät tunkea aivolohkoihin jotka vielä äsken olivat täynnä kokolailla muita mietteitä. Kyllä siinä kahvikuppi tai pari kuluukin.

Taistelen naisellisin asein. Olen varannut kampaajaa ja käynyt vähän vaateostoksilla. Yritän rauhoittua neulomaan villapaitaa ja kuuntelemaan äänikirjaa. Teen fillarilenkkejä ja pakotan punttiksen taas takaisin rutiiniksi. Tänään menen päiväleffaan murun kanssa. Romanttista vai mitä: Apinoiden planeetan synty.

Vielä on viikko aikaa huilailla. Sitten taas mennäänkin merkillisellä yhdistelmällä: kaikki se mitä äsken elettiin 24/7, mutta toimisto-oloissa normaalin työpäivän puitteissa ja nauhalta katseltuna. Olen jo ihan fiiliksissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s