Mrs Farenheit?

Tässä laskiessani kierrosnopeuksia satasesta takaisin normaalimpaan (mikähän se olisi? 80?) olen tajunnut jonkin palan taas. Inhoan keskeytyksiä.

Muistin se taas eilen, kun olin neulonut sohvan nurkassa niin pitkään, että rystyset meinasivat pudota. Uudet lammaslangat ajavat minua kohti vääjäämätöntä rystysettömyyttä. Liian iso työ tuossa tunikassa tekee sen.

Tykkään neuloa, mutta tuskastun isojen töiden kanssa. Minun pitäisi saada istua tekele puikoilla putkeen niin kauan, kunnes työ on valmis. Sukat ja tumput ovat helppoja – ne saa yhdellä istumalla käyttöön. Villapaita ja vastaavat – hulluus meinaa tulla.

Kirjojen kanssa sama juttu. Kun teksti lähtee viemään, en haluaisi antaa yölle myöden. Lukisin ja lukisin vain, että saan painaa takakannen kiinni. Hermostun ja ärsyynnyn jos tulee keskeytyksiä. Sama homma kirjoittelun kanssa. Ehkä siksi huvikseni naputellessanikin kirjoitan novelleja enkä keskity pitempiin. Pitää saada se vika piste säällisessä ajassa paikalleen.

Karkkien ja keksien kanssa tilanne on sama. Olen valmis vasta kun pohja paistaa. Kerran oli iso virhe ostaa tukusta vaahtokarkkeja kilon säkki. Ei enää koskaan.

Olen siis projekti-ihminen ja kehnompi pitkän matkan lajeissa. Pitäisi paremmin opetella sietämään asioita joita ei kerralla saa valmiiksi (tai sitten raivata elämä sellaiseksi, ettei koskaan tulisi keskeytyksiä, mutta tokkopa sentään). Taipumus korostuu tällaisissa taitteissa, joissa jokin intensiivinen on vienyt mukaansa pidemmäksi aikaa, ja siihen on saanut kunnolla sukeltaa päätä myöten mukaan. Jarrun löytyminen työllistää.

Eilen hain zen-tunnelmia sienimetsältä. Aika nättiä olikin, vaikka kanttarellisato jäi epätyydyttävän pieneksi.

Päivän mietelaulu:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s