Rintamamiestalon riemuja

Mainitsin ohimennen, että meillä kissahti kylppäri. Totuus tilanteesta alkaa iskeä perille. Vasta kun saimme keittiörempan (”-helvetin”) valmiiksi, ja olimme uhonneet ponnekkaasti, että seuraava remppa tehdään vasta vuosien päästä. Niinpä niin.

Meillä ei siis ole suihkua. Vesi lirisi ihan yllättäin yläkerrasta keittiön katon läpi alakertaan, joten suihku meni yksin tein käyttökieltoon. Nyt peseydymme pihan puulämmitteisessä saunassa, jonne ei todellakaan tule juoksevaa vettä muualta kuin puutarhaletkusta. Back to basics siis. Ei auta yhtään, että kakarat alkavat olla esimurkkuiässä ja tukat vaativat pesua entistä useammin. Kuntosali ja uimahalli pesutiloineen ovat nyt uutterassa käytössä!

Tässä torpassa ei tekeminen lopu. Toisaalta tiedämme myös, että jahka yläkerran kylppäri on laittetu, on koko putiikki käyty huone kerrallaan läpi yhteen otteeseen. Olemme asuneet tässä nyt kolmisen vuotta, joten kokolailla jatkuvasti on ollut jokin nurkka työn alla.

Jos se olisikin vain kylppäri, mutta ei. Käytännössä remppa laajenee väkisinkin koko yläkerran kokoiseksi. Vanha kylppäri on keskellä kerrosta ja arvaten aika kehnossa kunnossa. Pitää siis räjäyttää kokonaan. Tytöt ovat toistaiseksi jakaneet huoneen, mutta kun tuolla nyt aletaan möyriä, menee huonejärjestyskin kerralla uusiksi. Jospa saisivat sitten omat teinivuosia helpottamaan. Puuh. Jotenkin vähän väsyttävä ajatus alkaa nyt heti tuohon taas. Puhumattakaan raha-asioista. Ilman suihkua on hitusen haastavaa elellä, mutta jos verottaja ei muista melko tuhdeilla palautuksilla, saamme viettää koko talven pihasaunan varassa. Kai sitä yhden sellaisenkin talven sitten, jos ei vaihtoehtoja ole.

Ystävät ja kylänmiehet, kaikenlaisia saunailtakutsuja otetaan täällä ilolla vastaan!

Mainokset

4 thoughts on “Rintamamiestalon riemuja

  1. ”Tervetuloa Aurinkorinteen tunnelmalliseen sähkösaunaan, lämpenee nopsaan ja taatusi kuuma, ellei sähkökatkos yllätä juuri saunomisen hetkellä. Kiinteä vesimaksu takaa naurettavan edulliset pääsyliput. Varautukaa pyykkivuoriin ja -telineisiin, muuten maisemat ovat huippuluokkaa, naapurin saunaan suora näköyhteys. Tilavarauksen saa jätää tuntia ennnen saapumista.”

    Terveisin saunaosaston johtaja Iluna 😉

  2. Meille suihkuun milloin vaan! Ja mehän ollaan siellä Edinburghissa 22.8.-2.9. ja laps mummolassa. Meiltä voi tulla sitten hakemaan avaimen siksi aikaa ja käydä kellarissa suihkussa ja saunomassa aina kun huvittaa. Tämä on vaatimus!

    Meillä on yläkerrassa myös suihkuhuone, mutta ei olla uskallettu käyttää lainkaan Ollaan koettu ne vesivahinkojen riemut jo kerrostalossa pariin otteeseen. (Vakuutusyhtiö: ”Niin tämmöiset tapauksethan eivät kuulu meille lainkaan.”) Kellarin suihkuhuone on onneksi melko siisti joten se piisaa toistaiseksi. Mutta kyllä pesutilojen remontti on ehdottomasti seuraava, kunhan saadaan ensin kunnolliset ulkoportaat. Pizzalähetti totesi nauraen väliaikaisportaista, että ”Aijai minä sanon sulle, tuo porras hyvin vaarallinen!” Olisipa nähnyt ne edelliset valutaidon ihmeet, kumma etteivät katkenneet muutossa. Kaikkia mukavia yllätyksiä mahtuu kyllä rintamamiestalon omistajuuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s