Paavo ja Seppo muuttivat meille

 

Saanko esitellä perheemme uuden jäsenen. Hän on Paavo, toinen kahdesta pikkuisesta sammakosta, jotka tänään muuttivat akvaarioon. Toinen kavereista on Seppo (kyllä, tytöt saivat nimetä) joka ei nyt suostunut tätäkään vähää kuvaan.

Pojat (kukas noista nyt tietää?) haettiin Tikkurilan ihan mahtavasta Akvaario Kurjesta. Se on kyllä ihan huippu paikka! Hankimme aikoinaan siskon kanssa, noin 25 vuotta sitten, meille lapsuudenkotiini samanmoisia pikku sammakoita, joten nyt on monellakin lailla aika nostalginen fiilis. Olen aina aika ajoin haaveillut noista tyypeistä, mutta ei ole tullut vastaan. Nyt sitten tuli, ja heti oli pakko napata kaverit mukaan. He ovat ihan tosi pieniä – neontetraakin pienempiä. Paavo pikkuisempi ja Seppo vähän tuhdimpi. Syövät surviaisen toukkia.

Muutama muukin uusi asukas saatiin. Olikin aika uudistaa porukkaa Paskiaisen sadististen retkien jäljiltä. (Tämä psykopaatti kohtasi myös tiensä pään viimein. Kiehuvaa vettä ja silleen. Pistin miehen tehtäväksi, kun ei itsellä riittänyt kasseja.) Nyt sammakoitten ja muutaman sitkeän veteraanin seurassa ui viiden parvi kiilakylkiä ja sama satsillinen ihan mahtavia kynäkaloja. Ne lähinnä tikkuna könöttävät lähellä pintaa. Akvaario on allergiaperheen pelastus. Voisin tuijotella sitä maailman tappiin.

Ai että. Huomenna tuijotan Paven ja Sepin touhuja ehkä koko päivän!

Mainokset

2 thoughts on “Paavo ja Seppo muuttivat meille

  1. Meillä oli mun lapsuudenkodissa myös akvaario. Iso ja mahtava. Noita sammakoitakin oli 2 (Aapo ja Iivari). Kummallakin oli masokistinen luonne, kumpikin löytyi pölyisenä ja kuivaksi rusinaksi kuolleena mun huoneen lattialta. Metka herätys 10-vuotiaalle lähes tallata näivettyneen sammakon päälle. Uusia sammakoita ei ylläripylläri sitten tullut. Akvaariokin tuli tiensä päähän vuonna 2001. 1500 litraa vettä ja 80 neliöisen kämpän parketti eivät sopineet yhteen. Tuli testattua, ihan jokaista pisaraa myöten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s