Tekstiiliurheilu – hell yes!

Kokovartalo goes urheiluvaateblogi. Tämä postaus on korvamerkitty Juille’sille, jonka blogissa juteltiin liikkumisesta ja vaatteista. Niille, jotka kaipaavat syväluotaavaa luettavaa ihmisyyden synkkien peruskysymysten ääreltä, sanon hypätkää yli! (Ja lisään, että oletteko varmoja noin ylimalkaan, että tämä on blogi juuri teidän makuunne?)

Nyt, kun tämä liikka on tullut pakosta elämääni päivittäiseksi kaveriksi, niin lähestyn sitä avoimen materialistisella otteella. Olkoon kuinka pintapuolista hömppää hyvänsä, niin vaatteilla on väliä. Liikkuessa kyse ei ole pelkästään ulkonäköasioista (jos vaikka niistäkin) vaan myös puhtaasti mukavuudesta. Olen vasta tämän vuoden aikana tajunnut teknisten vaatteiden hienouden. Vaikkeivät ne ratkaise ydinjäteen sijoittamisongelmaa tai nälänhätää, niin tekevät kyllä hikoilemisesta aika paljon kivempaa. Ja onhan kyllä niinkin, että on aika paljon motivoivampaa laittaa päälle kivannäköiset kuteet, kuin jumppailla reikäisissä kalsongeissa. Siis ainakin musta on. (Tiedän, että on muitakin koulukuntia. Isäni lasketteli aikanaan meidän lasten melkoiseksi riesaksi hanurista jeesusteipillä paikatuissa pilkkihaalareissa kaiken Suomen rinteistä Itävallan ökypaikkoihin ja siltä väliltä. Se oli ilmeinen fashion statement. Näemme nyt, että omena on tässä mielessä pudonnut niin kauas puusta, kuin kovalla tuulella kykenee.)

Huomaan, että on jonkinlainen perustelun tarve. Että ei kai nyt kokonaista merkintää urheilukamoista? (ehkä se omena ei olekaan ihan niin kaukana kuin haluan ajatella?) Mutta paskat. Saa tällaistakin välillä miettiä. Täällä ainakin. Kokosinkin oikein rättiblogityyppisen katsauksen tämän hetken lemppareistani. Tajusin samalla taas, miten helvetin vakeaa on saada värit toistumaan, jos on tällainen räpsijäkuvaaja kuin meikäläinen. Miten te, jotka kuvaatte asujanne päivittäin, oikein teette sen? No, bare with me.

Eteisessä roikkuu meillä koko ajan jotain urkkakamaa. Kamat ovat ikuisessa pyykkiin-kuivumaan-päälle -kierteessä. Kolme meidän perheen neljästä on uutteria aikidon harrastajia, siksi tuo hyvää valkoista kontrastia tuova keikogi tuolla vasemmalla. Mun kampsut ovat nuo kirkkaat. On muutamat ihan simppelit pökät – leveälahkeiset, korkeavyötäröiset ja mukavat sellaiseen peruspylleröintiin. Mustat ja violetit. Sitten on tuollainen vaaleanpunainen ihan ohkainen Röhnischin toppi, kirkkaanvihreä Puman teepaita ja Niken ihanista ihanin toppi. Siinä on kaikkein paras liikkua. (Onko merkeillä väliä? Musta ehkä vähän on. Kokemukseni on, että kyllä nuo toimivat melko hiton hyvin perus teepaitaan verrattuna.) Sen ohut päällikangas ja sisempi verkko tekevät sen, että vaikka akka hikoaa niin että meinaa ilmaan haihtua, näyttää paita ihan virkeältä vielä. Se on myös takaa hauskan näköinen – hyvin ilmastoitu.

Ja tässä, kauhean kivasti keskeltä eteisen kenkä-reppu-pyöräilykypäräsekamelskaa napatussa, myös lähes ammattimaisesti poseeratussa kuvassa ovat mun ehdottomasti parhaat jumppapökät. Ikivanhat aikanaan kai Henkkiksestä löydetyt tosi korkeavyötäröiset joogahousut. Niiden kanssa voi könytä vaikka minkälaiseen pyllerrysasentoon, eikä tartte pelätä hanurin vilkkuvan. Ja kyllä, se on jumppavaatteessa tärkeää. Ehkä suorastaan tärkeintä, jos multa kysytään. Näiden olemassaolo kyllä nyt kyseenalaistaa tuota merkkiteoriaa. Ainakin mun käytössä yläosan laadulla on isompi merkitys kun alaosan. En tiedä onko tämä mikään universaali totuus, mutta näin nyt kuitenkin tuumin. Maksoivat aikaan kai parikymppiä, joten hinnasta ei todellakaan ollut kiinni.

Uusin tulokas on vasta toissapäivänä löytynyt jumppakassi. Se on niin likellä täydellistä kuin pääsee! Matsku on superkevyt, joten itse kassi ei paina melkein mitään. Se on täytenäkin tosi mukava kannettava (=selkävammainen kiittää) ja siinä on nerokas oma erillinen taskunsa jumppatossuille. Ja se on vielä nättikin.

Siinäpä niitä. Lisäksi on tietysti muutamat lenkkarit, sisään ja ulos, ja tanssikengät erikseen. Ulkoliikkavaatteina käytän lähinnä jotain anorakkityyppistä tai ohkaista tuulta ja vettä pitävää, ja noilla samoilla verskoilla mennään. Vähän haaveilen uusista lenkkareista, koska nuo edelliset alkavat olla jo melkoisen tampatut. Ehkä joku hyvä ale osuu kohdalle. Ylipäätään haalin näitä kamoja melkein aina alennusmyynneistä. Just nytkin on meneillään oikein hyvät.

Mites muilla? Onko liikkavaatteilla väliä, vai onko fiilis sama rätistä riippumatta? Onko joitain suosikkeja, vai tuntuuko koko tekstiiliurheiluskene ihan dorkalta?

Mainokset

6 thoughts on “Tekstiiliurheilu – hell yes!

 1. Owning a dog does that to people – I’ve learned from my sister that much! I love all of those even without the dog. They just make sports more – uh – tolerable. 😀
  Oh those Nokia boots do look very nice!
  Let’s hope we are nowhere near the hill if our dads ever decide to go skiing at the same time 😀 😀

 2. Tekstiiliurheilu, ehdoton kyllä! 😀

  Tekniset paidat ovat kyllä ihan parhaita; hikoilu ei ole yhtään niin inhottavaa. Multa löytyy muutama puuvillainen toppi ja kaksi teknistä, ja huomaan selkeästi että jumppaan on paljon parempi fiilis lähteä silloin kun jälkimmäisistä jompikumpi sattuu olemaan puhtaana.

  Ja hei, mulla on tapana vetää sellaisista vyötäröltä kaksinkerroin taitettavista housuista koko vyötärökappale ylös. Ihan vaan että saa kumarrella ja pyllistellä rauhassa. Housut kainaloissa on tietysti tyylikkäästä aika kaukana, mutta onneksi kun päälle vetää kivan topin niin se ei varmaan (toivottavasti..) kauhean kauas näy.. 😀

 3. Itselleni urheilukamoista tärkeimmät on hyvät rintsikat. Maksoi ne mitä maksoi, mutta en tykkää, jos tissit heiluu juostessa.
  Ja onhan noita muitakin tekstiilejä kertynyt: en harrasta jumppaa, mutta lenkkeilyyn ja pyöräilyyn sekä satunnaisiin sisäliikuntaintoiluihin olen hankkinut teknisiä vaatteita ja goretexiä. Monet urheiluvaatteet kestävät kyllä hämmentävän pitkään ja hyvä niin: samoilla trikoilla olen juossut jo varmaan kahdeksan vuotta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s