Häärimiskanuuna

Join eilen illanistujaisissa alkoholia ekan kerran pitkään aikaan. Kekkereissä oli drinkkibaari, josta kukin vieras vuorollaan valmisti juhlaväelle valitsemansa juoman maljapuheiden saattelemana. Aika varma resepti on maistella kaikkia mahdollisia sekalaisia juomia peräjälkeen. Krapulanhan siitä saa.

Kotiuduin vasta puoli kolmen pintaan yöllä. Koskahan viimeksi on mennyt niin myöhäksi? En edes muista. Heräsin aamukahdeksalta, kun nukkuminen tuntui kurjalta. Heti alkoi ärsyttää se olo. Sellainen toistaitoispäivä joka humalasta aina seuraa. Ihmeellinen melankolinen ja hauras mieliala.

Ei se juominen oikein ikinä kannata. En tajua ollenkaan niitä, jotka juovat viikottain, hitto, päivittäin! Mun kestokykyni menee näköjään nykyisin jossain kahdessa – kolmessa kerrassa vuoteen. Ja senkin vähän voisi hyvillä mielin jättää pois.

Lähdimme hoitamaan kankkusta parin tunnin sienimetsälle. Saalis oli huikea. Siispä parantelin kehnoa oloa noin neljän tunnin puhdistus-pilkkomis-ryöppäys-suolaus-kuivaus -sessiolla. Oliskohan siinä jo ollut sitten katumusharjoitusta kerrakseen?

No ei. Nyt keitän huomiselle häränhäntäkeittoa ja täksi illaksi kohta treeneistä palaaville kersoille jauhelihakastiketta. Samalla imuroin raivon vallassa noita banaanikärpäsiä. Joku kohtuus, perkeleen pikku runkkarit! (Ihmisen pitäisi syödä kasviksia puoli kiloa päivässä, mutta sehän johtaa siihen ettei omassa kodissaan voi kulkea ilman hengityssuojainta, ja koko ajan joku helvetin inisijä on korvanjuuressa. Minä en ennen tätä syksyä edes tiennyt, että banaanikärpänenkin inisee. )

Aika häärimiseksi siis  meni tämä pyhä. Kivaa hommaa, vaikka huonon olon keralla. Sinänsä kiva kuitenkin, että eiliseen hippaamiseen kuului niin paljon hyvääkin. Oli ihanaa tanssia westiä ekan kerran kunnolla kai kohta vuoteen, ja älyttömän kivaa nähdä tuttuja läheltä ja kaukaa. Kyllä siihen yhden kankkuspäivänkin katselee. Kai. Näköjään, kun ei muutakaan voi.

Mainokset

2 thoughts on “Häärimiskanuuna

  1. Hei noihin banskukärpäsiin tehoaa hyvin jos kaataa pikkasen viinietikkaa lautaselle tai mihkälie kippoon, kun ne pörriäiset siitä niin tykkää niin ne sinne lentää ja hukkuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s