Jono, mikä riemullinen kirja!

Kirjasyksy! Kyllä! Kyllä! Postipoika kantaa nyt melkein päivittäin uusia kirjoja luettavaksi. Ah riemua tulla väsyneenä töistä ja huomata uusi paketti odottamassa. Ja miten hyviä kirjoja sieltä tuleekaan!

Olen ahneena aloittanut kaksi yhtä aikaa. Toiseen, Virpi Hämeen-Anttilan uusimpaan,  palaan myöhemmin. Nyt hehkutan riemastuttavaa Jonoa.

Kuva: Gummerus

Jaatisen Jono on riemukas, roisi, hurja, kekseliäs ja mukaansatempaava farssi. Se on kertomus naisesta ja parisuhteesta ja omakotitalon pihaan luikertavasta halukkaiden miesten jonosta. Kummallinen kudelma ihmiskohtaloita ilmestyy pihamaalle Ainan varomattoman lauseen johdosta. ”Tänä kesänä minä annan kaikille, jotka tulevat pyytäneeksi”, toteaa päähenkilö, ja pyytäjiähän alkaa lappaa.

Jonon kieli on niin yllätyksellistä ja hauskaa, että hymyyn vetää väkisinkin. Tällaiselle John Irving -fanille tulee myös tuttuuden tunteita, kun tapahtumia kuljetellaan mielipuolisella, arvaamattomalla otteella. Välillä sanotaan korulausein, välillä pudotellaan banaliteetteja. Olipas kertakaikkinen elämys lukea tällaista uutta kotimaista.

Kirja on hauska, muttei lainkaan pinnallinen. Se puhuu asiaa, mutta ilman heristelyä ja tätimäisyyttä. Jaatinen ottaa Jonolla kantaa aikamme yliseksuaalisuudelle, ja ajatuksia se todella herättääkin. Mikä on tässä ajassa, kun mikään ei milloinkaan riitä?

Lukekaa ihmiset tämä, lukekaa! Tykkäsin todella paljon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s