Särkee taas

Taas migreenikohtaus. Pakko sen on sitä olla, koska nyt on ihan selkeä säännönmukaisuus ilmestymisessä ja oireissa.

Päivää ennen kohtausta alkaa ihan älytön ruokahalu. Koko ajan pitäisi olla jotain mättämässä. Samalla myös mieliala heittelee ja tulen tosi kiukkuiseksi ilman kunnon syitä. Seuraavana päivänä aamupäivästä/puoliltapäivin alkaa vasemmanpuoleinen viiltävä kipu. Kuin joku työntäisi suikkapuikkoa kalloon tai ajaisi sinne sähkövirtaa. Hyvin tarkkarajainen kipualue, ja päänahka tulee jopa kosketusaraksi siitä kohdin.

Pahin särky kestää joitakin tunteja, kunnes kohtaus laukeaa hillittömään väsymykseen ja haukotteluun, kunnon pöpperöoloon. Nyt on meneillään se vaihe. Torkuin just sohvalla melkein tunnin. Ihan outo olo – kuin vajoaisi jonnekin syvälle, tai kelluisi ilmassa. Ja nyt tulee taas tosi paljon kirjoitusvirheitä, ei tolkku pysy sormien vauhdissa.

Kohtauksia on nyt sen alkukesän kamalan sairaalakeikan jälkeen ollut kaksi. Molemmilla kerroilla olen ollut vähän hippaamassa viikonloppuna, ja maanantaina migreenikohtaus on sitten tullut suunnilleen samalla kellonlyömällä. Tällaista kertovat tuolla keskustelupalstoilla muutkin migreenipotilaat. Alkoholi kuulemma laukaisee kohtausken helposti. Voisi siis jättää tämänkin vähän käytön. Yhtälailla kohtaukset osuvat suunnilleen samoihin kohti kuukaustiskiertoa. Tiesi internet kertoakin, että noin 70% migreenikohtauksista osuu naisilla juuri näille ajoille.

Onneksi kipu ei ole niin lamaavaa kuin sillä ekalla kerralla. Häiritsee keskittymistä ja varsinkin tämä väsymyspöpperö tekee ihan toistaitoiseksi, mutta en sentään oksentele niin kuin moni. Ja ainakin aiemmin tämä on kestänyt vain päivän, joten huomenna pitäisi olla taas polla kunnossa. Toivotaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s