Koululainen, muista toffee!

Puhuttelee tämä perusteellisuus, jolla Etelä-Koreassa suhtaudutaan ylppäreihin:

 

SOUL. Lentokoneiden melu ja autontorvien tuuttaukset olivat pannassa torstaina, kun koko Etelä-Korea oli varpaillaan koulujen tasokokeiden vuoksi.

Koululaisten ravintovalmennusta täydensi vanhempien henkinen tuki, loitsut ja rukoukset, jotta oma jälkeläinen menestyisi mahdollisimman hyvin menestyshullun maan CSAT-kokeissa.

Kahdeksan tunnin koettelemus ratkaisee pääsyn yliopistoon.

Sekään ei enää takaa entiseen tapaan työpaikkaa Etelä-Koreassa. Tärkeää on siis saada hieno tulos ja päästä parhaisiin yliopistoihin. Kilpailu on ankaraa maassa, jossa koululaisista 80 prosenttia jatkaa lukion jälkeen opintojaan.

Ilmassa oli kansanjuhlan tuntua, kun tenttiin menijät saapuivat kouluihin torstaina. Alempien luokkien oppilaista osa oli saapunut kouluun jo aamuneljältä saadakseen hyvät katsojapaikat. Kun viimeisen luokan oppilaat saapuivat, heille osoitettiin suosiota, uutiskanava CNN kertoi.

Tänä vuonna tuleen joutui 690 000 koululaista. Pelissä oli tulevaisuuden lisäksi äitien mielenrauha.

”Äidit ovat huolestuneempia kuin lapset”, rouva Yu Mi-ran myönsi Soulissa. Ennen torstaita hän kävi 20 päivänä peräkkäin rukoilemassa kirkossaan .

Ravintovalmennus on Etelä-Koreassa astetta perusteellisempaa kuin vaikkapa Suomen abiturienteillä.

Toffeeta suositaan. Tahmea makeinen auttaa tunnetusti pitämään kiinni oikeasta vastauksesta. Banaani ja luistava merileväkeitto taas ovat pannassa, koska ne voivat liukastuttaa virheisiin.

Puhumattakaan kaurapuurosta, hyvä ihme. Korean ilmaus ”keittää kaurapuuroa” kun tarkoitta puhekielessä perusteellista sähläämistä.

Koko 50 miljoonan eteläkorealaisen yhteiskunta koettaa vuosittain järjestää nuorille koerauhan.

Suullisten kokeiden aikana lentokoneet eivät saa nousta tai laskeutua, autot eivät saa antaa äänimerkkiä. Ja jos joku opiskelija juuttuu liikenneruuhkaan, poliisit auttavat hänet koepaikalle autosaattueessa.

Jopa pörssi aukeni torstaina tuntia tavallista myöhemmin ruuhkien vähentämiseksi.

Pelkkä toffee ei aina riitä kovassa paineessa. Vuonna 2004 esimerkiksi paljastui, että opiskelijoiden verkosto oli yrittänyt luntata kännykkäviestein. Nuorille langetettiin ehdollinen vankeustuomio.

(HS 10.11.11)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s