Kilpikonnarakkautta

Kilpikonnauutisia!

Vanhempani vierailivat Kap Verdellä syksyllä. Heillä oli tullessaan lapsenlapsikaartilleen ehkä ihanin tuliainen, minkä kuvitella saattaa. Kilpikonnia. Todella paljon kilpikonnia.

Ensin vähän hätkähdin, kun lapset ilmoittivat, että ovat saaneet ukilta ja mummalta “85 kappaletta abogdoituja merikilpikonnia” – jopa kaltaiselleni merkittävän mittakaavan kilpikonnainrakastajalle määrä tuntui paljon laiselta – mutta tilanteen tosiluonteen paljastuessa olin ihan yhtä fiiliksissä tyttöjen kanssa. Ukki ja mumma olivat adoptoineet minun ja sisarusteni jälkikasvulle uhanalaisten merikilpikonnien pesän tärkeältä pesimishiekkarannalta, jossa oli suojelijoiden suureksi harmiksi aloitettu hotellin rakennustyömaa. Joukko eläinsuojelijoita oli aloittanut siellä aika ihanan pelastustoiminnan, jossa turisteja sitoutettiin auttamaan konnien lisääntymispuuhissa.

Ensin adoptiopesästämme ei kuulunut vähään aikaan mitään, mutta eilen tuli viesti onnellisesta perhetapahtumasta. 85:sta munasta oli selvinnyt 74, ja pikkukonnat oli saatu vapautettua meren suolaiseen sylkkyyn. Ja katsokaa nyt näitä!

Käsikranaatit valmiina lähtöön.

Pieni käsikranaatti matkalla maailmaan.

Onko söpömpää? Ei kyllä ole! (Oma Taavini on talviunilla, ei kerrota hänelle, että eksoottisia ulkomaankilpailijoita on ilmestynyt unien aikana näin lukuisa joukko!)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s