On taaskin derbyntai

Jaahas, sehän on taas derbyntai. Mun joka kolkkaa särkee treenien jäljiltä. Siistiä!

Tänään hypittiin. Koska kentällä on aika usein joku vähän pötköllänsä, täytyy pystyä hyppäämään esteiden yli, ettei itse liity sinne seuraan. Tänään ei vielä laitettu ketään elävää esteeksi, vaan hypeltiin pikkutörppöjen yli. Se ei ollut oikeastaan yhtään vaikeaa, vaan ennen kaikkea puhdas uskalluskysymys. Jos on ihan just vasta oppinut seisomaan luikat jalassa, on vähän jännä fiilis alkaa hyppiä niillä ilmaan. Mutta niin sitä nyt vaan hypittiin.

Sitten treenailtiin pakkatyöskentelyä, eli käytännössä hyvin liki luistelemista ihmisrykelmässä. Tänään oli vähän erikoisolot, kun treeneissä oli mukana monta ”isoa”, eli niitä kokeneita pelaajia. Huomas kyllä hyvin, miten paljon enemmän tuli vauhtia radalle! Ihan törkeän siistiä on nähdä miten ne luistelee. Mä tahdon kans joskus vielä päästä niin lujaa! Onneksi oikeassa pakassa ei ole ähräämässä kolmeakymmentä luistelijaa, vaan maksimissaan kerrallaan kymmenen (jos kävis niin, että kummankin porukan jammeritkin on siellä joukossa yhtä aikaa). Ahdastahan siinäkin tulee, muttei ehkä ihan noin ahdasta. Hauskaa oli se, että päästiin kosketteluhommiin.

Pakkaluistelua harkkailtiin useammalla leikillä. En muista kaikkien drillien nimiä, mutta Follow the douschbag oli ainakin kivaa. Siinä rykelmöitiin lähituntumassa n. 25 hengen voimin, ja yritettiin pysyä ekan luistelijan tahdissa. Se tietysti yritti parhaansa karistaa kannoilta koko sakkia, ja teki äkkijarrutuksia ja muuta odottamatonta kiusaa. Koko ajan piti olla niin liki muita, että milloin vain pystyi koskemaan ainakin kahta luistelijaa. Jos kaatui tai tunaroi muuten, vaikka niin ettei ehtinyt jarruttaa ajoissa vaan ajoi johtajan ohi, meni punnertamiseksi. Punnersin ehkä neljäsataa kertaa. Musta alkaakin kehkeytyä ihan käypänen punnertaja – seikka jota en ikinä kuvitellut mahdolliseksi.

Whips & assists oli myös treenilistalla. Niissä joko annetaan toiselle vauhtia (esim. työntämällä hanurista tai kädellä flengaamalla) tai napataan käyttöön toisen liike-energia. Aika tarkkaan sai katsella sopivaa väliä noille, kun radalla oli nyt niin paljon porukkaa. Melkoiseksi kaatuilemiseksi se taisi välillä mennäkin.

Kestävyystreeninä oli pyramidi, jossa puolet joukosta luikkasi rinksaa samalla kun toinen puoli teki lihaskuntoliikkeitä keskellä. Ensin mentiin 1 kierros, sitten 2,3 ja 4, ja sitten 3, 2, ja 1 kierrosta. Ja väleissä siis aina vaihdettiin vuoroa, niin että kukin luikkasi kiekan ja teki lihasliikkeet etc. Oli ainakin mulla otsikossa sellainen fiilis, ettei tee mieli olla se vika, joka saa luikattua ne kierrokset kasaan, koska ne jumppaajat joutuivat siis ähkimään joka ikisen luistelijan kotiin pääsyn ennen vuoron vaihtoa.

Mä niin tykkään tosta hommasta. Älyttömästi! Mikä onni on ihmisellä löytää jotain uutta noin kivaa!

 

PS.

Mulla on sellainen treenitraditio, että kotimatkalla saa ostaa evääksi kahvia. Se maistuu taivaalliselle 2,5 tunnin rynkytyksen jälkeen. Oli aika kiva ajella siinä kahvikuppi kädessä kotiin, kun ajatus eksyi huomiseen. Mietin että jaahas, se on taas töihin aamulla, kunnes hokasin että eipähän. Meenkin kampaajalle! Joy! Mun päivittäiset junailut on nyt kuukaudeksi junailtu. Jahuu! On siellä huomisella  yhden artikkelin korjaukset kyllä, mutta ne saa tehdä kotona. Autuutta!

Mainokset

2 thoughts on “On taaskin derbyntai

  1. Oli pakko istua lauantaina aamutelkkarin ääreen, kun siellä oli kaksi mimmiä juttelemassa Roller Derbystä. Olivat lähdössä MM-kisoihin edustamaan Suomea. Ohjelmassa tuli myös pätkä Suomi-Ruotsi maaottelusta (jos oikein muistan). Taas tuli lisäinfoa.
    Ja ajattele, että ilman sua en olis koskaan kuullut koko lajistakaan.
    Kyllä sä oot aikamoinen nainen, kun olet itselles tuollaisen lajin löytänyt. Mä en ehkä uskaltais 😀

  2. Jeee moi Heidi! Tänään lähtivät naiset historian ensimmäisiin roller derbyn MM-kisoihin – ihan huippua! Mahtavaa, että olen saanut tutustutettua ainakin yhden uuden ihmisen tähän loistolajiin 🙂
    Oon niin superonnellinen, että löysin – ja uskalsin – ja kyllä säkin uskaltaisit, kun koklaisit vaan 🙂 mä olen tajunnut, että meissä on paaaaljon enemmän paukkuja, kun itse uskommekaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s