7.12 goes classic

Viime vuoden seiskaluukussa seikkailevat ihana Dolly ja maailman parhaat suklaamakeiset. Tämän vuoden luukku olkoon klassinen.

 

 

Soitin viulua 4-vuotiaasta 14-vuotiaaksi, ja sitten vielä lukiossa muutaman vuoden vähän sivutoimisemmin. Dvorakin Humoresque oli yksi niistä kappaleista, joita oli ihana päästä viimein soittamaan. Se tuntui tosi vaikealta ja siinä on paljon tunnetta.  Tunsi jotain jo vähän osaavansa, kun pääsi sen kimppuun.

Musta ei koskaan tullut mitään viuluvirtuoosia. Todellakaan. Olin laiska treenaamaan ja enempi sellainen suurten linjojen fiilistelijä. Vihasin musiikin teoriapuolta ihan sydänjuuriani myöten (ja katson nyt, kuinka esikoinen vihaa sitä yhtä sinnikkäästi) mutta rakastin sitä tunnetta, jonka uumeniin pääsee ainoastaan musiikin keinoin. Väittäisin jopa, että vain klassisen musiikin. Tykkäsin tosi paljon orkesterissa soittamisesta, ja aina silloin tällöin olisi vieläkin kiva päästä kokeilemaan, mitä ääniä sieltä soittimesta irtoaisi näin pitkän tauon jälkeen, soitin vain ei enää ole hallussani. Tokkopa sieltä mitään järin nättiä tulisikaan.

Nyt, kun molemmat omat kersat ovat musaopistotaipaleensa alussa, tajuan ne oman isäni kyyneleet matineapenkissä. Se on vaan pirun liikkistä katsoa, että joku jonka minä tein (with a little help from my friend, heh) osaa ja pystyy tuottamaan ilmoille jotain tosi kaunista. Tyttöjen instrumentit ovat konserttikannel ja nokkahuilu, joten tulee sekin ekstrailo että he osaavat paljon sellaista, joka on itselleni ihan uutta.

Ovatkohan Dolly Parton ja Antonín Dvorak muuten olleet koskaan ennen samassa tekstissä? Nyt ovat!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s