Kikkarakamppeita kysyjille

Tinsku kyseli kommentissaan eilettäin kikkara-aineista. Tässäpä pitkästä aikaa siis tällainen mössöt ja purkit -tyyppinen selonteko toivetilauksesta.

 

Paska permishän on suhteellisen sietämätön päässä pidettävä, joten kyllä sitä ainetta kannattaa tuupata päähän aika uutterasti. Mulla on kyllä ollut superhelppoa tän mikrofonini kanssa. Tätähän tarttee pestäkin tosi harvakseltaan, mikä onkin aika ihanaa talossa jossa ei ole ollut käyttökuntoista suihkua sitten elokuun…huoh. Ei niin, etten sitä suihkua silti kaipaisi joka jumalan päivä.

En tee tälle kiharalle oikeastaan pesun lisäksi mitään muuta kuin aamulla puristelen siihen vähän jotain noista aineista, vähän siitä riippuen millaisena sen kiharan tahdon milloinkin pitää. Mulla on vuosia jatkunut syvä riippuvuussuhde noihin Tigin purkkeihin, joten niitä kertyy siksi eniten, mutta muilla sarjoilla on varmasti hyviä / parempiakin kyllä, jahka vaan lähtee kokeilemaan. Mutta tällaisia mulla siis tuossa:

Kaikkein eniten tykkään ja käytän tuota violettia Tigin Foxy curls hi-def curl spray -kamaa. Se on siis tukkaa jätettävä kiharaa ryhdistävä suihke, joka jättää aika erotellun ja jämäkän, sellaisen selkeän kiharan. Kestää hyvänä monta päivää, varsinkin jos vaikka aamulla märin käsin vähän rutistelee. Jollekin tässä saattaa olla liian kova jälki, mutta mä tykkään.

Tigin Mega whip on näitä uusia karkkisarjan tuotteita. Se on sellainen jännä vahan tyyppinen tahna, jossa kuitenkin on enemmän ehkä rahkamainen fiilis levitettäessä. Jättää ihan matan, pehmeän kiharan. Ei erottele niinkään, mutta antaa rakennetta kivasti. Ja tuoksuu vaahtokarkilta.

Tigin Catwalk-sarjan Curlesque (tuossa mustavihreässä purkissa) on kiharavoide selkeää eroteltua kiharaa varten. Sitä käytetään märkään tukkaan, lämpösuoja jeesii kuivattaessa. Aika kivan erottelun antaa vaikka ei kuivailisikaan. Mulla ainakin lähtee fleda helposti pörröksi, jos kovasti föönailen ilman diffusseria. Tästä jää sellainen kiiltävähkö aika kosteutetun oloinen tuntu ainakin mun tukkaan.

Sitten tuo violettivalkoinen pikkupaketti Aussien Dual personality curl definition + soft feel serum on ikuisuuskestävä jäämä edelliseltä permiskaudeltani. Se on aika kiva liukas litku, joka tukkaan puristeltuna tuo kiharan esiin muttei anna pitoa käytännössä lainkaan. Vie pois sitä söhräisyyttä ja lentoa ja saa kiharan näyttämään terveeltä.

Shampoona mulla on tällä hetkellä Tigin Catwalk Curlesque defining shampoo ihan perushyvä kikkaran tukan shampoo, jossa on tosi voimakas tuoksu (onneksi ihan hyvä). Tälle vaihtoehtona olen käytellyt Tigin violettipurkkista Foxy curls -shampoota (ei tossa kuvassa). Vaikea sanoa kumpi on kivempi. Kumpikin tekee tehtävänsä.

Hoitoaineena on useimmiten Tigin Foxy curls -kiharahoitsikka, mutta se on nyt loppu. Sen sijasta käyttelen loppuu noita Kérastasen tehohoitoja punaisissa purkeissa. Chroma Thermique thermo-shine on hiuksiin jätettävä voide, joka suojaa erityisesti lämpökäsittelyjen alla. Antaa kiiltoa. Tämä ei siis ole erityisesti kiharan hiuksen tuote, mutta käsitellyn ja kuluneen hiuksen ystävä joka tapauksessa. Sitten tuossa on samalta merkiltä Chroma Richie systeme aqua-ionic -niminen rasitetun hiuksen poishuuhdeltava hoitoaine tuossa pyöreässä purkissa. Ihan hoitavan oloinen, kosteuttava mömmö. Kokeilussa on lisäksi ollut tuo oranssipurkkinen Wellan Enrich mask tehohoito. Tykkään paljon. Sen jälkeen on ollut megapehmyt ihana hyvinvoivan oloinen kihara. Ei kuulemma kannata tätä käyttää ihan uuteen permikseen, mutta mullahan on ollut tämä jo sieltä lokakuulta.

Wellalla muistaakseni on myös sellainen jännä hoitava vaahto, joka kosteutti hyvin. Purkki vain on loppu ja pois heitetty, joten ei löydy tarkempaa speksiä siitä.

Toivottavasti näistä oli jeesiä Tinskulle! En siis todellakaan ole mikään tukka-aineiden asiantuntija tai hiusvelho noin muutenkaan, ja suurimman osan ajasta tukkakin taitaa näyttää aika epäilyttävältä, kunhan nyt kysyttäessä kerron mitä omaan päähäni tungen silloin, kun sitä enempi laittelen. Nämä on mun käytössä olleet hyviä.

Ja sanottaakoot nyt tässä, kun näistä blogien mainoksista aina puhutaan, että kaikki purnukat on ihan omin rahoin hommattuja. Aika moni bloggaaja näyttää saavan melkoisiakin mömmöpaketteja mainostettavaksi – nyt just monessa paikassa ollut tuota Tigin uutta sokerisarjaa esillä melkein ärsyttävyyteen asti – , mutta ei ole täällä näkynyt lahjuksia, enkä niitä kyllä kaipaakaan.

Ja hei, kommentoikaa ja sanokaa mitä haluatte kuulla, jos jotain sellaista on tai mun omat höpinät alkaa hyydyttää. Ihan mieluusti teen näitä toivepostuksiakin 🙂

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s