Haasteen eka etappi on huomenna

Huomenna saan ensimmäiset ohjeet Roller derby workout challengen käynnistämiseen. Saamme ravinto-ohjelman, ja kuun lopussa sitten kunto-ohjeetkin. Tavoitteena on siis tulla vahvaksi. Miten hyvä ajoitus haasteelle – teinhän juuri tällaisen lupauksen vuodelle 2012!

Rakastan ohjelmia ja kampanjoita. Minulle ei koskaan ole ollut vaikeaa noudattaa annettuja ohjeita pilkulleen ja määrätietoisuudella. Siistiä, että joku muu on tehnyt pähkäilyt ja mittailut puolestani, ja minä pääsen tätä kautta valmiiseen pöytään. Pidän kyllä oman osani diilistä. aion mennä koko 8 viikkoa annetun ohjeistuksen mukaan niin tarkkaan kuin osaan. Katsotaan mitä siitä seuraa.

Kampanjoissa parasta on juuri se valmis raami. Olen laihduttanut käytännössä koko aikuisen ikäni, ja tiedän kyllä miten lautasen äärellä puljataan, mutta lähden aina jossain vaiheessa väärille urille. Tällä kertaa vältän ainaisen sudenkuoppani. Tiedätte sen hetken joka on nimeltään ”kyllä mä jo osaan”. Siitä se fiilistely ja leväperäisyys lähtee. Perjantaina oikaisu, joka johtaa lauantaina oikaisuun ja selvään sivuluisuun sunnuntain kautta seuraavalle viikolle. Nyt ei lähde. Nyt kokeillaan tätä kaksi kuukautta. Pokkana vaan, annettujen ohjeitten mukaan.

Eikä tällä kertaa ole kyse laihduttamisesta. Laihaksi en kaipaa. En ole laihana ollessani ollut yhtään onnellisempi kuin nytkään. Olen ollut yhtä onnellinen. Hyvin onnellinen. Vahvaksi sen sijaan haluan. Ei siksi että se tekisi minut onnellisemmaksi, vaan siksi että se tekee terveemmäksi ja paremmaksi pelaajaksi. Matkalla vahvaksi laihdun väistämättä. Tiivistyn vähintäänkin. Se on hyvä bonus, muttei pääasia ollenkaan.

Mistä sitten tietää, meneekö oikeaan suuntaan? No, tarkkailemalla todistusaineistoa. Koska olen tilastoinnin ystävä, valjastan ruudukot käyttööni. Mittaan ja merkkaan. Ja lisätehoina otan lukijat mukaan.

Olen aina arkaillut painon ja mittojen julkistamista. Tai no en ole. Olen julkistanut niitä jopa suuressa naistenlehdessä kansikuvajutun kera silloin, kun olin laihduttanut komeat 30 kiloa ja olin tosi hyvässä kunnossa. Mikäs temppu se niitä on silloin näyttää, kun menee hyvin.

Nyt olen noin 15 kiloa isompi kuin silloin, silti 15 kiloa pienempi kuin silloisen urakkani alussa, tasan puolivälissä siis. Isompi kuin tahdon olla, isompi kuin minulle on hyväksi millään mittarilla, mutta silti hyvällä fiiliksellä ja täynnä hyvää rakkautta itseäni kohtaan. On siis hyvä hetki tälle. Voin ihan hyvin laittaa mitat myös näkyville. Olenhan juuri nyt juuri tämän kokoinen. Ja kun on selkeää dataa, ei voi huijata itseään eikä muita. Tulokset joko näkyvät numeroissa, tai sitten niitä ei ole tullut. Iisibiisi.

Ja voihan olla, että joku teistä innostuu messiin – joko täällä julkisesti, tai varjokannustajana privaatimmin. Tiedän, että meitä derbyintoilijoita on mukana jo vaikka millä mitalla. Omassa porukassani ja kymmenissä muissa liigoissa ja maissa satamäärin. Se on erittäin siistiä! Sen ainaisen bikinikunnon metsästämisen sijaan metsästellään nyt lihaksia ja voimaa. Jihuu!

Saa kannustaa. Se on kivaa. Kohta mennään!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s