Kolmatta päivää haasteruokia

Kolmas päivä derbyhaastetta meneillään. ”Workout challenge” olisi liikaa sanottu, sillä täällä sitä sairastellaan aina vaan, eikä tasan yhtään workata out. Mutta ruokabisneksiin on nyt tutustuttu jo useamman aterian muodossa.

Aika hyvä olo. Ohjelmassa on 5 ateriaa päivässä, minkä muutenkin syön. Olen liki anaalissadistisen tarkan ruokarytmin noudattaja jo muutenkin – tapaa ja tottumusta kai – joten nyt olen vain katsellut ruoka-ajan lähestyessä koneelta, mitä naamaan tuupata. Aamupala koittaa klo : 7, lounas klo: 11-12, välkkäpala klo: 15, päivällinen klo: 18 ja iltapala klo: 21-22

Jättimäisiä myönnytyksiä en ole vielä joutunut tekemään. Suurin ero aiempaan on se, että ohjelmassa tykätään ajatuksesta, että joka aterialla on sekä hiilaria, proteiinia että rasvaa tietyssä lasketussa suhteessa. Tulee mieleen zone-dieetti, josta aikanaan sitä kokeillessani kovasti tykkäsin mutta johon lopulta hajosin kun piti koko ajan olla laskemassa ja punnaamassa kaikkea. Nyt on iisiä, kun on valmiit aineet listana.

Tyypillinen välipala on vaikkapa appelsiini + kourallinen manteleita. Lounas on usein kalaa / kanaa + salaattia ja päivällisellä on sitten kalaa / kanaa / kalkkunaa + täysjyväriisiä tai -pastaa sekä jokin kasvis- ja rasvalisä (esim oliiviöljyä tai majoneesia). Annokset ovat niin isoja, ettei pääse nälkä tulemaan.

Aamupalat ovat kaikkein oudoimpia. Tänään söin raejuustoa, omenan ja yhden maapähkinävoilla voidellun leivän. Ei mitään herkkua, mutta syödään nyt sitten kun kerta tälle alettiin. Aamupalat ovat paljon isompia kuin ennen olen syönyt (= 2 kuppia kahvia) mutta hyödytkin näkyvät heti. Pysyy verensokeri tasaisena ja olo on kevyt mutta ravittu lounaaseen asti. Mutta ei, raejuustoa ei kyllä ole ihmisen aamupalaksi tarkoitettu. Ja maapähkinävoi…miksi?!

Iltaisin vielä välillä tekee mieli vaikka mitä. Varsinkin nyt kun mennään taas tätä loppukuuta. Soin itselleni eilen vähän ylimääräistä juustoa, koska se nyt tuntui kuitenkin aika paljon paremmalta kuin normaali heittäytyminen Benin ja Jerryn käsivarsille. Koitan kuitenkin olla aika tinkimätön, koska olen mestarillinen suomaan itselleni erivapauksia milloin mistäkin syystä. Ja tätä hupia olisi tässä kuitenkin vielä 7,5 viikkoa edessä. Ei ole aihetta lähteä luistelemaan tässä vaiheessa.

Nyt tahtoisin terveeksi, että pääsisin koklaamaan myös haasteen liikkapuolta. Perjantaina viimeistään pitää kyllä olla jo luikkakunnossa!

Mainokset

2 thoughts on “Kolmatta päivää haasteruokia

  1. Moikka. Toi sun ruokavalio kuulostaa niin loistavalta! Ootko kokeillu Keso-raejuustoa. Se on sellasta ’kermaista’ ja hienorakeista. Itse tykkään siitä älyttömästi, kun muut rakeiset juustot on jotenkin kuivan ja pahvisen makuisia. Vetelenkin Kesoa itse aamupalaksi ja toimii!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s