Ne vie multa kaiken. Ja vähän yli.

Huh, aika tarkkana saa olla rahahommien kanssa nyt. Tuntuu, että koko ajan pitää tarkistaa ja tuplatarkistaa, että menevät eurot oikeaan paikkaan.Liikaa ei koskaan ole tulolla tänne päin. Toiseen suuntaan kysellään kovastikin paljon.

Eilen huomasin, että verkkopankkini herjaa erääntynyttä laskua, reilun 1500 euron ennakkoveroa viime vuodelta. Hiipi aika iso jääpuikko puseroon! Tsekkasin tilin. Maksettu on ajallaan. Soitin verotoimistoon. Kunnossa kaikki. Viestin pankiin. Oho, virhe, sanoivat.

Tänään Journalistiliitto ilmoitti melko tylyin sanankääntein kenkivänsä ulos kirjoiltaan, jos eivät ala viime vuoden jäsenmaksut tulla tilille. Yli 200 euroa perintäkuluineen. Mitäpä hittoa? Minä taas tarkistamaan tilejä. Nekin kaikki ajallaan maksettuna. Viestiä liittoon. Oho, virhe, sanoivat. Kunnossa ovat.

Ei ole ihan pikkuraha alkaa jostakin repiä 1500 tai edes sitä 200 euroa ylimääräistä tuosta vain. Virheiden takia. Aina tulee aikamoinen ahdistus. Mutta on ollut isompiakin summia. Ja isompia sydämentykytyksiä.

Viime vuoden verotukseen oli mun papereihini ilmestynyt 30 000 euron sivuansio, ja verotettiin sen mukaan. Itkua väänsin kun kalkuloin, että mistäs hitosta tällaisiin ennakkoveroihin nyt rahat saadaan. Loppuvuodesta, kun kaikki on mennyt mikä on tullutkin.  Varsinkin, kun minulla ei ole sivutuloja ensinkään. Ja ne jo maksettavatkin verot ovat ihan riittävän isoja.  Ja että miten en muka ole vuoden kulussa huomannut, että mulla on näin isot tulot! Soitin verotoimistoon.  Oho, virhe, sanoivat. Saatkin palautusta. En paljoa mutta jonkun satasen kuitenkin. Aika paljon kivempi niin päin.

Seuraavaksi löytyi samalta verovuodelta tuplana kannetut verot tehdyistä töistä. Liki 20 ooo euron summasta. Vaikka oli ihan rahalla palkattu kirjanpitäjäkin asiaa hoitamassa. Soitto sen paljasti. Oho, virhe! Ilmanko oli tuntunut melko kireältä talous. Alkoi tuntua aikuiselta, kun saman verovuoden tuloissa oli yhteensä 50 000 euron heitto. Huh huh.

Tarkkana siis lappusten kanssa. Olisin melkoisilla lukemilla pakkasella nyt, jos olisin kiltisti maksanut kaikki penätyt summat. Ärsyttävää puljaamista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s