Haaste loppumetreillä

8 viikon mittainen Roller derby workout challenge loppuu tämän viikon lopussa. Luulen, että sen loppuminen ei kamalasti arkea nyt heilauta, koska haasteen aikana opituista jutuista on alkanut tulla aika vahvaa rutiinia.

Ehkä hassua, mutta mä pidän koko haasteen parhaimpana edistysaskeleena aamupalalle oppimisen. Olen nyt vetänyt kipollisen puuroa marjoilla ja raejuustolla joka aamu, ja jaksanut sillä mainiosti lounasaikaan. En ole oikein ikinä osannut ottaa aamulla muuta kuin pari kuppia kahvia, mutta nyt se on muuttunut. Mikä hauskinta, nyt kun sen aamupalan on opetellut syömään, herää nälkäisenä. Ennen ei maittanut aamulla mikään, ja sitten se energian tarve eskaloitui iltaa kohti. Nyt on aika tasaista syöminkiä sen 5 kertaa päivässä, eikä mitään naposteluhommeleita välissä. Olen myös oppinut juomaan tarpeeksi vettä.

Liikunnan puolella tämä maaliskuu on ollut selkeästi huonompi kuin helmikuu. Sellaista ärsyttävää flunssameininkiä on ollut nyt viikko tolkulla. Ei sellaista, joka kaataa sänkyyn, mutta sellaista joka vetää väsyksiin. Ja koska olen halunnut päästä derbytreeneihin viikonloppuisin, olen koittanut antaa kropalle huilia viikolla. Jokusen treenin olen joutunut passaamaankin, mutta en onneksi moniakaan.

Ottaa huolella päähän tiedostaa, että punttiksen maksut raksuttelevat suoraveloituksella joka kuukausi, enkä ole päässyt sinne kuin pari hassua kertaa tässä kuussa. Tulee kerralle hintaa. No, huhtikuu on varmasti taas parempi. Liikuntaahan ei ole tarkoitus lopettaa haasteen loppuessa.

Haasteen ajan isoimmat rajoitukset normaalielämään ovat olleet herkkujen ja alkoholin kohdalla. En ole mikään juoppo muutenkaan, mutta on kahden kuukauden sisään mahtunut 1-2 sellaista kertaa, että olisi voinut olla ihan kiva ottaa jotain. En ole kuitenkaan lipsunut siitä yhtään, koska ilman on niin helppo olla. Ja koska muutenkin vihaan niitä kankkuspäiviä, kun koko päivä menee hukkaan heikotustaan, niin ne nyt ovat ainakin loistaneet poissaolollaan. Siitä aivan hyvä fiilis.

Herkkujen kanssa onkin mulla aina vaikeampaa, koska syöppö kyllä olen. Kahteen kuukauteen (ja todellisuudessa oikeastaan kolmeen, koska noiden kohdalla otin varaslähdön vuoden alusta melko miehekkäiden suklaasulkeisten pakottamana) on mahtunut muutama aika mahtipontinen mässäjäinen, mutta aika tyytyväisin mielin kyllä olen. Muutama kerta on aivan jees. Johonkin 1-2 herkkupäivään kuukaudessa olisin tosi tyytyväinen jatkossakin. Jotain jätskihommia voisin ottaa vaikka kerran viikkoonkin, kunhan se sitten jää siihen. Mutta siinä sen mun heikko kohtani sijaitseekin. Putki jää niin helpolla päälle.

En ole mittaillut edistystä sitte viime lukemien. Katselen sitten haasteen lopussa, mitä on tapahtunut. Vaikka siellä ei olisi mitään sen ihmeempää, niin olen tosi tyytyväinen että lähdin haasteeseen mukaan. Tiedän aika monen vuoden kokemuksella, että tämä kiireinen kevät vesivahinkoineen olisi ollut perinteiseen tyyliin lääkitty sokerimössöillä, joista olisi sitten tullut vaan entistä väsyneempi olo.

Nyt odotan tosi paljon, että lenkkimaastot muuttuisivat vähemmän liukkaiksi. Olisi ihanaa päästä tuonne jo kunnolla ulkoilemaan!

Koska ei ole mitään liikunta-aiheista kuvitusta teille nyt tähän antaa, niin laitetaan kuvia mun tuoreesta rakkaudestani. Vaihdoin luistimiin uudet renkaat ja voi miten kivaa niillä on mennä!

Yllä: Radar Flat Out
Alla: Roll-Line Formula

 

Mainokset

4 thoughts on “Haaste loppumetreillä

 1. Jo et oo jo tutustunut niin otappa kokeiluun Yerba mate-juoma. http://club-mate.fi/
  Ei ehkä jokaisen suuhun sopivaa, mutta mulle putoo ja koen aina neutraalina juoman.
  Mutta ne VAIKUTUKSET!
  Kahvin kulutus 6-8 kupista max 2 kuppiin päivässä (eikä oo pakottavaa tarvetta ollenkaan kahvilla jos vaan matea saa), viikossa tämä muutos.
  Mieli on ihmeen kirkas ja ei ollenkaan nuutunut (vaikka saikulla mennään crohni-arvojen lievän sekoilun takia ja huoli piisaa).
  Nukun mielestäni syvemmin, mutta myös herään ajoissa. PIRTEENÄ.
  Pissattaa, turvotukset lähtee.
  Painonpudotus on tehostunut (ekan yerba mate viikon aikana melkeen kilo), oon alkuvuodesta asti tarkkaillu syömisten terveellisyyttä ja lisännyt liikuntaa joten tästä juomasta tulee huipusti puhtia mm liikkumiseen.
  Kävelylenkillä MEITSI hölkkäilee! Hei MEITSI! Ei vielä pitkiä pätkiä mut kuiteskii….

  Haastan sut testaamaan ja vaikkapa blogaamaan siitä jos innostut. saattas sopii hyvin sulle kun on tätä derby-haastetta ja liikuntaa sullakii paljon ja varmaan sellanen kiva boostaus päivänmittaan maistuu kellevaan.

  Löytyy mm punitse ja säästä:stä. En oo vielä niin perehtynyt et tehooko irto-kama paremmin kun teepussimainen kama. Itellä on noita ”teepusseja”, amanda merkkistä.

  1. Oho no jopas nyt! Mulla on tuolla kolmea erimakusta matea jo kaapissakin. Mut ei just yerba-nimistä. Onkohan sillä väliä?
   Ois kyllä ihana päästä vähemmille kahveille ja noi unihommatkin ois täällä tervetulleita. Pitääpä testata! Ja lenkkeily – respect!!!

   1. en mää niistä niin ymmärrä, mutat ainakin se mitä ostin (taitaa lukee paketissa että yerba mate ja cocido mate) amanda on tuote nimi. suoraa argentiinasta, ei suomi-kamaa.
    mulle tää oli ihan uus tuttavuus koko mate 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s