Operaattoripelleilyä

Eräs suuri operaattori – kutsuttakoon häntä tässä vaikka SONERAksi – käytää aika jännää palvelukonseptia.

Ihmettelin, kun puhelimeni alkoi äkisti ilmoittaa joihinkin numeroihin (kuten vaikka todella hämäräperäiseen Hämeenlinnan taksi -numeroon) soittaessani, että ”tästä liittymästä ei voi soittaa kyseiseen numeroon”. Tätä alkoi tapahtua aika usein, ja se oli aika häiritsevää. Olen 35-vuotias. Minulla ei varmaankaan tarvitse olla estoja palveluntarjoajille. Ainakaan minulta itseltäni salaa.

Tarkistin asetuksia sataan kertaan. Ei rajoituksia. Sitten soitin Soneran asiakaspalveluun. ”Tästä numerosta ei voi soittaa kyseiseen numeroon”. Siis Soneran liittymästä ei voi soittaa Soneran asiakaspalveluun. Kätsyä.

Lähetin heille sähköpostia. Viikon päästä vastatiin soittamalla. Nopeaa.

Minulle kerrottiin, että koska yksi puhelinlaskuni on jäänyt maksamatta (mikä tietysti anteeksiantamatonta onkin) niin liittymääni on asetettu jokin valvontaesto. Se blokaa soittomahdollisuudet osaan numeroista. Kuten – hehehe – Soneran asiakaspalveluun!

Kummeksuin vähän. Totesin, että varmuudella ovat kaikki laskut maksettuna nyt, jos siellä vaikka joku myöhästyminen on voinut välissä olla. Mies totesi, että näin tosiaan onkin, ja että ”niin, nämä joskus jäävät päälle”. Lupasi kuitenkin laupeana miehenä, että estot voidaan nyt kyllä purkaa. No iso kiitos!

Kysyisin nyt, mikä JU-MA-LAU-TA järki siinä on, että maksumuistutus tapahtuu tuolla tavalla? Että kun asiakas yrittää tiedustella, mikä mahtaa olla vialla, ei liittymän asiakspalveluun voi soittaa? Ketä tämä palvelee?

Olisiko vaikka voinut laittaa tekstarin, jossa ärhentelisi seuraamuksilla jos ei laskua makseta? Sillä menetelmällä olisi ollut edes joku haju siitä, miksi puhelin temppuilee.

Mainokset

2 thoughts on “Operaattoripelleilyä

  1. Miehelläni on aivan sama tilanne, mitä myös on ihmetellyt! Laskut hän kyllä yleensä maksaa hyvinkin täsmällisesti, vaikka onhan se tietysti mahdollista, että joku eräpäivä on mennyt ohitse. Oliko kyse siis siitä, että joku lasku (välistä) oli kokonaan maksamatta, vai että tuorein lasku on myöhässä?

    Yritin soittaa Soneran asiakaspalveluun eilen omasta puhelimestani (tosiaan, sinne soittohan ensimmäisenä kannattaa blokata Soneran liittymäasiakkailta!), mutta palvelunumero ehti sulkeutua, ennen kuin siihen vastattiin. Vartin ehdin roikkua langoilla.

    Kiitos muuten mukavasta blogista, on tullut seurattua jo pidemmän aikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s