Lofoottien valtaajat 2012 osa 1

No niin, valaskuvat ovat löytyneet! Nyt alkaa matkasarja Lofoottien valtaajat 2012 – matkapäiväkirjani Norjan reissulta.

Reissu kesti 10 päivää ja mukana oli koko nelihenkinen perheeni: minä, puoliso ja varttia vaille 10- ja 12 -vuotiaat tytöt. Reissu tehtiin autolla ja minibudjetilla; omat pussiruuat mukana ja vähimmin mahdollisin täydennyksin matkan kuluessa. Asumuksena kaksi telttaa ja vuokramökit vaihdellen fiiliksen mukaan.

Tästä lähtee.

5.7 Virrat- Alavus- Ylivieska- Tornio- Kukkolafors Ruotsin puolella.

Ajamme pitkän ekan päivän. Tahdomme päästä ulkomaille yöksi. Lähtö tapahtuu mummulan pihalta klo: 13 ja perillä Kukkolaforssenin leirintäalueella olemme joskus iltakymmenen ja -yhdentoista välissä.
Matka taittuu rattoisasti. Kaikilla on menemisen olo. Fiilistellään edellisvuoden autoretkeä ja haaveillaan valaista.

Olemme viime kerrasta muistaneet äänikirjat, ja mukaan on pakattu monta romaanillista kuunneltavaa. Aloitamme Sherlock Holmesin seikkailuilla. Mahtavasti luettu ja mukaansatempaava tarina kuluttaa ajosta muutaman tunnin kuin siivillä.

Poikkeamme Oulussa reissun viimeiselle ravintolaruualle ennen pussiruokasulkeisten alkamista – Norjan 70 euron hampurilaisateriat ovat hyvässä muistissa. On 23 asteinen ihana kesäpäivä.

Image

Huudamme ”Hyvästi Iijoki” sillalla. Soitamme Kemin tuntumassa palokunnan sammuttamaan niittypaloa. Tuntuu vapaudelta.

Myöhäisellä olemme Ruotsin puolella. Väsyneinä päätämme mennä mökkiin. Aamun lähtöä saadaan niin aikaistettua, kun ei tarvitse puljata telttojen kanssa. Minä möngin unisena kyselemään tilaa, ja yksi mökki onkin vielä vapaana. Vähän matkatokkurassa ruotsin puhuminen kylmiltään pitkästä aikaa tuntuu melkoisen kankealta. Olen kuitenkin tyytyväinen saatuani katon porukan pään päälle.

Vasta mökissä puoliso tiedustelee hintaa. En ollut kysynyt sitä touhuissani ollenkaan. Kuitti kertoo mökin vuokraksi melkein 140 euroa / yö! Se on reilusti tuplat budjetoimaamme yöpymishintaan verrattuna. Köh köh. Oppirahoja. Seuraavat yöt nukutaan visusti teltassa.

Mökki on luksukas, ihan liian hieno meille telkkareineen ja suihkuineen – retkellähän tässä ollaan! Mutta saammepa nukuttua ensimmäisen yön mukavasti. Retkikunnan tunnelma on korkealla. Olemme reissussa!

Image
Kukkolaforssenin leirintäalueella oli kyllä ikkunasta näkymiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s