Lofoottien valtaajat 2012 osa 2

6.7 Kukkolafors, Ruotsi- Oyjord Camping, Norja

Herään aamukymmeneltä siihen, että Johku on laittanut aamupalaa ja Love boat -teeman soimaan. Sisällä on +27 astetta ja tekee mieli päästä lähtemään nopeasti.

Pikainen pakkaus ja mökin siivous, ja retkikunta autoon.

Ensimmäiset 10 km joudutaan köröttelemään keskeneräistä sepelitietä, mutta sitten paranee. Ympärillä aukeaa kaunis ja kesäinen, erittäin siistitty, ruotsalainen pastoraali-idylli.

Ylitämme Napapiirin ja ihmettelemme Kattilakoskella hienoja kuohuja.

Ensimmäiset porot nähdään Övertårneon ja Pajalan välissä. Pajalan ohi ajellessa mietitään tietysti populäärimusiikkia ja Vittulajänkää. Hieno aurinkoinen hellekeli, ei tietoa luvatuista ukkosista.

Onnen ja vapauden tunne on pulputtava. Facebook-muotoinen ajattelukin vähenee hyvää vauhtia.

Puoliltapäivin alkaa sadella. Takapenkki simahtaa. Kiirunaan edetessä on isoja tietöitä menoa hidastamassa. Kuuntelemme Sherlockia ja huristelemme ajatuksissamme eteenpäin. Voikukat vielä kukassa täällä ylhäällä. Kaupunkialueelta poistuttaessa alkaa näkyä lumihuippuja.

Iltapäivällä bensamittari alkaa näyttää vähän huolettavalta. Ei näy asemaa mailla halmeilla. Satelee ja pilvet roikkuvat alhaalla. Kun asema viimein ilmestyy kaarteiden takaa, on selvää että muutkin matkalaiset tahtovat tankata ennen Norjan miljoonabensoja.

Rakkasjohkan Silverfoss-vesiputous mykistää- Jostain on kaivautunut myös miljoonia mittarimatoja syömään kaiken kasvillisuuden.

Kello: 18.25 ylitämme viimein rajan Norjaan! On kesäisesti +7 astetta ja tihkuttaa. Maisemassa lunta. Typerryttävät seudut ympärillä, sen minkä pilviverholta välillä pilkistää.

Yöksi Oyjord Campingin leirintäauleelle hintaan 320 Nkr (noin 43 e = oikein jees!) kahdesta teltasta. Ilta on sumuinen ja hämyinen. Vähän ankean harmaa leiripaikka, mutta menkööt. Ihan hyvät yhteiset vessat ja suihkutilat. Kokkailu (pussihommia, totta kai) sujuu Trangialla.

 

Nyt päästiin tosi toimiin!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s