Lofoottien valtaajat 2012 osa 6

10.7

+14 C ja hieno keli! Sininen taivas ja lämmin, voimakas tuuli. Hiekkarannalla suola tuoksuu.

Herään, niin kuin joka aamu, valmiin puuron ja kahvin äärelle. Elintarvikevarat alkavat olla niukissa ja Johku on petrannut kaurapuuroa kanelikorpuilla. Toimii! Tänään pitää kyllä päästä täydentämään.

Leiripaikka on niin kiva, että päätämme jättää teltat pystyyn toiseksikin yöksi ja reissailla taas saarta autolla ympäri. Suuntana on ”ykkössaaren” äärilaidassa sijaitseva Å. Kyllä, sen nimi on vain Å.

Tunnelma on vähintäänkin juhlava, kun audiovisuaalisen elämyksen hengessä matkaamme läpi vuorimaiseman kuunnellen eilisestä viikinkimuseosta hankittua kurkkulaulu-munniharppulevyä. Agnes opiskelee riimuja ja Ronja kiviä ja mineraaleja kirjoista  takapenkillä.

Viimeiselle saarelle saavuttaessa oikealla puolella on vain merta, merta ja merta. Kaukana horisontissa kohoaa vuoria. On helppo kuvitella valaita tänne suuruuteen. Niitä odotamme jo kaikki sydän sykkyrällä. Leikimme ajatuksella, että mistä vain tuolta kohoaisi valtava pyrstö loiskauttamaan.

Järjettömän jyrkillä etapeilla tulee vastaan rullahiihtäjiä. Fear is not a factor näille tyypeille!

Jonnekin päähän tai reunalle pääsemisessä on aina omaa viehätystään. Teemme Å:ssa proosallisesti kuitenkin lähinnä elintarviketäydennyksiä, kivat 800 Nkr (108 e) ostokset. Ei edes kovin paljon sapuskaa. Nautiskelemme pitkästä aikaa tuoreilla hedelmillä ja vihanneksilla. Iskukuumennettu maito puuttuu valikoimasta täällä, joten joudun pikakahvitytöksi valmismaitoineen.

Tekisi mieli valokuvata kaikki mitä näkyy ympärillä. Jylhyys ja kauneus ei kuitenkaan edes taltioidu kuviin. Autokuvausintoa hillitsee melkoista vauhtia paskoittuva tuulilasi – ötökkää riittää, vaikkei ensimmäistäkään hyttystä.

Joihinkin notkelmiin pystytetyt Skulptyrlandskap -teokset naurattavat. Ihan kuin tässä tarvittaisi erityisiä taideteoksia kaiken tämän keskellä! Sen kun päätänsä kääntelee vaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s