Lofoottien valtaajat 2012 osa 9 ja 10

14.7

Pilvistä + 11

Hyttyset ovat yön aikana ajaneet koko porukan raivon partaalle, ja matkamoraali on pohjamudissa. Syömme pikaisen näkkäriaamiaisen ja hyppäämme autoon jo klo: 8.

Tänään jää taakse pohjoisin osa reissua. Yöksi on tarkoitus ajella Uumajaan laivayhteyttä varten valmiiksi.

Ajelemme ja kuuntelemme äänikirjaa. Maisema hujahtelee ohi, eikä kukaan kai oikein jaksa siitä enää kiinnostua. Nämä on vähän jo nähtyjä.

Olemme illalla suunnitelmien mukaan Uumajassa.

Käymme tsekkaamassa laivan lähtöpaikan koitamme päästä vielä illan viimeiseen laivaan. Se on kuitenkin täynnä, joten pitää malttaa huomiseen. Jäämme sataman lähelle pinelle Umeå Camping Bella Vista leirintäalueelle. Mökki on siisti ja kiva. Hintaa 500 kr / yö.

Käymme pitkän ajopäivän päätteeksi syömässä kiinalaista. Autuus pussiruokasulkeisten jälkeen!

Aamu tulee olemaan aikainen.

 
15.7

Herätys on klo: 6

Pikaiset aamutoimet ja uninen seurakunta on reissussa jälleen. Ajamme satamaan, jossa vallitsee hiljainen tunnelma. Liian hiljainen. Vain muutama auto meidän lisäksemme.

Odottelemme hyvän aikaa, mutta kun laivan lähtöaika alkaa olla jo ihan käsillä, eikä missään näy ketään eikä itse asiassa koko laivaakaan, alkaa epäilys nostaa päätään. Soitto laivayhtiöön todistaa epäilykset aiheellisiksi – olemme hankkineet liput väärälle yhteydelle. Seuraava sopiva laiva lähtisi vasta tuntien päästä, eikä siihenkään olisi varmuudella lippuja. On päätettävä jäädäänkö odottamaan mahdollisia peruutuspaikkoja vai tehdäänkö pikainen plan B.

Ketään ei huvita enää kököttää autossa yhtään pidempään. Koti ja sänky ja tavallinen arki houkuttavat niin, että päädymme teräspersevaihtoehtoon. Ajamme Uumajasta Hämeenlinnaan.

Päätämme, että laiva olisi ollut aivan paska ja sääkin kehno ja mitä vielä, ja lähdemme ajelemaan. Nyt kysytään loppukirihenkeä kaikilta. Tuntuu vähän turhauttavalta ajaa takaisin ylös, kun niin touhukkaina laskeuduttiin laivaa varten alemmas koko eilinen päivä, mutta sellaiset kannattaa vain unohtaa. Ajellaan menemään vaan.

Olemme Haaparannassa klo: 12.30. Samaan aikaan, kun laiva olisi vasta lähtenyt Uumajasta. On vähän sankariolo. Toteutamme Agneksen toiveen, ja pysähdymme rajalla Candy World karkkitukussa. Se on posketon hallillinen täynnä karkkia. Lähtee kaikilla ihan lapasesta, ja autoon kannetaan kilokaupalla kaikenlaista. Mietin seuraavana päivänä starttaavaa sokerilakkoa ja huokaan. Ja sitten syön aika paljon karkkia.

 

 

Kuuntelemme Seitsemää veljestä äänikirjana ja ajamme ja ajamme vaan. Lopulta, 13 tunnin matkan päätteeksi, olemme kotipihalla.
Unta ei varsinaisesti tarvitse kosiskella. Oma peti tuntuu taivaspaikalta.

Ihana reissu! Ihanaa olla perheen kanssa nelin ja taivaallisen ihanaa olla ilman puhelinta ja tietokonetta ja kaikkea sitä arkikiirehässäkkää, joka aina nappaa mukaansa muualla. Tavoittamattomissa ja irti kaikesta.

Norja on komea. Lofootit ovat todella hienot. Valaat, ne ovat ihan käsittämättömän upeita tyyppejä! Suosittelen erittäin isoin äänenpainoin autoreissua ihan kaikille.

 


4 thoughts on “Lofoottien valtaajat 2012 osa 9 ja 10

  1. Hei, eksyin googlettelemisen kautta tänne reissukertomukseenne. Oli kiva katsella kuvia ja lueskella – etukäteisfiilistellä. Ollaan kaverin kanssa lähdössä melko samanlaiseen reissuun tänä kesänä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s