Tyypistä toiseksi

Mun teekaapissa – kyllä, niille on kokonainen oma kaappinsa – oli eilen 29 eri makuista teetä. Ja vielä eilen olin sentään kahvi-ihminen. Nyt makuja on 33.

Olen tänään ekaa kertaa todella vuosikausiin selvinnyt kokonaisen (pitkän ja päänsärkyisen mutta kuitenkin) päivän kokonaan ilman kahvia. Tänne asti. Iltaan! Vähän sankariolo suorastaan.

Se vaati melkoisia henkisiä ja varsin merkillepantavia fyysisiäkin ponnistuksia, mutta mind over matter. Nyt tämä hoidetaan. Olen kestänyt ihan hulluja vatsavaivoja jo kuukausi kaupalla. Ei mennä tässä yksityiskohtiin. Olen myös jonossa tähystykseen. Tuumin, että on reilua antaa mahalle vähän armoa.

Lisäksi mua on tässä kaikenlaisten uudistusten ja putsausten keskellä alkanut kunnolla ärsyttää riippuvuus. Onhan naurettavaa, että kohta 36-vuotias nainen tarvitsee jotain mustaa kamaa sisäänsä tasan klo: 6.50 ja klo: 12 joka ikinen päivä. Eikä yhtä tai kahta kuppia vaan kuusi nykyisellään. Entisellään, korjaan. Naurettavaa kärsiä vieroitusoireista. Naurettavaa suuttua, jos maito on juotu illalla loppuun. Naurettavaa ostaa junassa 2,30 euron hintaista litkua päänsäryn siirtämiseksi, jos kotoa oli loppu. Naurettavaa kestää täriseviä käsiä ja huonoja unia, kun meni överiksi. Ehei. Pystyn parempaan. Pärjään tän elämän raakanakin.

Aloitin hitaat jäähyväiset neljä päivää sitten, jolloin aloin jättää pois päiväkahvia. Eilen siemailin vajaan kupillisen aamukahvia, ja tänään oli lopullisten heippojen aika. Hedari on aikamoinen ja hermo hullun piukassa. Mutta musiikilla, suihkulla, vertaistuella,  kävelyllä ja reippaalla yrttiteepanostuksella se hoitui kuitenin. Ja hoituu huomennakin. Ja sitten onkin kohta jo kolmas päivä, jonka jälkeen aina helpottaa.

Henkinen siirtymä rennosta kahviväestä outojen teetyyppien joukkoon on suuri. Ihmiset jotka eivät juo kahvia ovat musta aina olleet vähän epäilyttäviä. Ihan oikeasti. Ihme niuhottajia. Vaatimassa aina sitä vettään, vaikka toisella olisi pannu tulilla. Hifistelemässä hiutaleineen. Nyt mun täytyy alkaa tajuta sellaista. Ruveta sellaiseksi. Ja se vaatii aika monta erimakuista ja tuoksuista ihanaa purkkia ja pussukkaa hipelöitäväksi. Motivoimaan muutosta. Mä olen vähän, noh, määräorientoitunut henkilö jotenkin.
Laittakaa toki omia teesuosikkejanne mulle listaan! Ja ei, älkää puhuko kahvin hienoudesta. Mä teidän sen, mutta sivuutan. Maha kiittää jo näin yhden päivän perusteella.

Mainokset

7 thoughts on “Tyypistä toiseksi

 1. Ääh, tee on parempaa kuin kahvi 😀 Onhan sulla vedenkeitin, jossa voi valita lämpötilan? (Lähes) kaikki vihreä ja valkoinen tee on hyvää, jos tekee oikein, ja ihana kamalaa, jos tuhoaa kiehuvalla vedellä. Ja irtoteetä tietty, mahdollisimman isolehtistä 😀 Eli ei mitä pussiteen teelehtisilppua!

  Tässä lämpötilat ja suuntaa-antavat haudutusajat: http://www.teenystavat.fi/index.php?page=laempoetilat

  Jos oma suosikki on sanottava, niin se on Turun kauppahallista ostamani ”Mustikkahelmi”. Yleensä suosin maustamatonta vihreää tai valkoista teetä.

  Jaa, minäkö muka teefriikki ;D

  1. Jee kiitti! ja kyllä, oon havainnu ton lämpötila-asian. kiehuvan veden tee on karseeta kusta 😀 nyt maittaa oikeen hyvälle, kun on lämmöt kohillaan. vedenkeitin auttaa siinä kyl paljon.

   1. Olen opetellut juomaan lattea, näin minullekin on jotain tarjolla kahviloissa (Pepsi Max-lakon kun tein). Tee valitettavasti tuhotaan kahviloissa käytönnössä katsoen aina 😦

 2. –Henkinen siirtymä rennosta kahviväestä outojen teetyyppien joukkoon on suuri. Ihmiset jotka eivät juo kahvia ovat musta aina olleet vähän epäilyttäviä. Ihan oikeasti. Ihme niuhottajia. Vaatimassa aina sitä vettään, vaikka toisella olisi pannu tulilla. Hifistelemässä hiutaleineen–

  Hahahahaha : DDDD. Loistavaa tekstiä.

  Koska olen ollut kauan epäilyttävä teetyyppi niin voin kertoa että kiehuvaan veteen ei tosiaan kannata teetä laittaa, se ei ainoastaan tee paskaa makua vaan myös poistaa teen terveysvaikutukset. Teehän on hullun terveellistä! (Paitsi jos niitä jotka laitaa sokeria kahmalokaupalla sinne kuppiin)

 3. MIks se muuten on valittava aina ja joka paikassa: kahvi tai tee. Jos ilmoitat ettet kahvia juo, tyrkytetään seuraavaksi teetä. Itse en juo kumpaakaan. Kavereitten kans ”kahvilla” käydessä on yleensä ainoa vaihtoehto pillimehu tai puolen litran limppari. Jee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s