Kuivausbileitä ja mummohumppaa

Tuleepas kirjoiteltua harvakseltaan nyt. Jokainen merkintä taitaa alkaa tällä samalla väninällä. No, onpahan ollut sellaista aikaa ettei ole vaan tullut naputeltua. Ei kai siinä.

Hyvää aikaa. Edelleen lunkia ja pohdiskelevaa. Olen mummoillut mummommin kuin aikoihin. Vihanneskuivuri humisee ties kuinka monetta vuorokautta putkeen. Syntyy omiin ja ystävien tarpeisiin omppua, banskua, päärynää ja sientä rapsakassa muodossa. Neulomukset ja virkkuut edistyvät. Lukeminen maistuu.

Ompusta tulee ihana, banskusta taivaallinen, päärynä menettelee ja kiivi on hyvin outo, jollain perverssillä tavalla kiehtova kyllä.

Olen marjastanut ja sienestänyt ja päässyt ihanalle mökillekin muhimaan ystävien yhtä mummoutuneessa seurassa.Vähän heittänyt hyvästejä kesälle kylmään mereen menemällä ja humaltunut kostean metsän sammalentuoksusta.

Kahvittomuutta tulee ensi viikolla kuukausi täyteen. En oikein meinaa edes uskoa! Menipä se sitten ihmeen helpolla kuitenkin, irroittautuminen. Enää ei ole mitään fyysisiä himoja. Melkein päinvastoin. Aamulla herätessä puolison kahvi haisee kitkerältä entisen jumalaisen sijaan. Ei tee lainkaan mieli sotkea konetta sellaisella heti herättyä.

Vielä silloin tällöin tulee sellainen psyykkinen viekkari. Ohikiitävä tilanne. Joku hetki tuntuu niin täydellisesti kahvihetkeltä, että tulee vähän kaiho mieleen. Ne ovat sellaisia mielihyväntäyteisiä nautintohetkiä, rentoja oleiluhetkiä tai viikonloppuaamuhetkiä, joihin kahvi on aina kuulunut ennen. Silloinkin tilanne on väistettävissä. Tee tulille ja sohvalle lipittämään.

Teetä menee kolmisen pannua päivässä. Vihreää tällä hetkellä erilaisilla mauilla. Luulen, että musta on kehkeytynyt sellainen ärsyttävä teetyyppi. Olen tarkkana veden lämpötilastakin jo! Raahasin mökkioloihin vedenkeittimen ja oman teepannun. Haaveilen siivilällisestä teetermoksesta. Musta ne on jo aika lupaavat merkit!

Kannatti irrottautua, ehdottomasti. Kädet ovat lakanneet tärinänsä ja maha toimii mainiosti. Olo on rauhallinen ja uni tulee illalla silmään. Tosi paljon tosi hyviä muutoksia noin pienellä jutulla.

Sokerittomassa elämässä alkoi jo kymmenes viikko. Tasaista hyvää tällä hetkellä. Ei ihmeempiä himoja, ei ainakaan mitään mitä taatelilla tai mustikkarahkalla ei saisi taitettua. Edelleen vähän ärsyttää se, että sokeritonta sinappia tai majoneesia ei oikein löydy ja pitäisi tehdä nekin itse. Mitättömiä pikkujuttuja. Sellaisia, joilla ei oikeasti ole mitään merkitystä. Tai että näin omenakaudella meillä tuoksuu omenahyve monta kertaa viikossa.

Mutta hyvät puolet ovat tässäkin moninkertaiset huonoihin verrattuna. Tunnen rehellistä nälkää, käsittelen fiiliksiä kunnolla ja rehellisesti dumppailematta ja pysyn virkeämpänä. Ja niin, on mua tällä hetkellä 7 kiloa ja reilut 23 cm  vähemmän maailmassa kuin vielä 9 viikoa sitten. Oleminen tuntuu kivalta ja liikkuminen helpolta.

Seuraavaksi koitan koukuttaa itseni taas salilla käymiseen. Tein tarmokkaan paluun eilen ja nyt juilii just hyvästi. Ohjelma oli melkoisesti haastavampi kuin taannoinen vanha.

Koin ährätessäni isoja hyviä hetkiä. Muistin selkäkivut ja sen voimattoman vammaisena elämisen tunteen. Rajat, joista ei vain päässyt yli. Sen, etten halua sinne enää koskaan takaisin, jos suinkin voin välttää. Ja että voin! Tajusin taas kerran, miten ihanaa on, kun kroppa tekee mitä pyydetään. Että jaksankin. Pystynkin! Miksen tekisi, kun kerran kaikki mahdollisuudet on annettu? Vajaan parin tunnin puuskuttamisen päätteeksi olo oli euforinen. Ruoka maistui ihanalle ja illalla nukutti hyvin.

Tää kuulostaa musta aika hyvältä tässä nyt. Teekupin ääressä.


2 thoughts on “Kuivausbileitä ja mummohumppaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s