Rahaa maailmalle

Tämä on ollut rahan suhteen aivan naurettavan outo vuosi. Ensin setvin noita tonnien kokoisia veroepäselvyyksiä maha kuralla ja itku silmässä. Sitten tuli vähän lisää selviteltävää luottokorttilaskun muodossa.

Olen jo hyvän aikaa ihmetellyt, miten vaikealta tuntuu lyhentää luottovelkaa. Ihan kuin sitä tulisi vain lisää, vaikka kuinka makselisi pois. Ja kas vain, sitähän siis tulikin vain lisää! Olen tietämättäni rahoittanut helmikuulta saakka jonkun tai todennäköisemmin joidenkin makeampaa elämää kiltisti, noin vain. Yhteensä vähän alta 900 euron verran. Ihme ettei lyhene.

Luottokorttiyhtiöstä soiteltiin. Halusivat tarkistaa, olenko yöllä ostellut dollareilla ulkomailla asioita. No en. Olen yöllä nukkunut. Korkeintaan nähnyt unta ulkomaista ja tuhlaamismahdollisuuksista siellä. Niin vain kuitenkin joku on minun taskustani käytellyt, täti luurissa selitti. Ja kun vähän sitten katseltiin tarkemmin, niin aika monta kertaa. 58 kun nyt tarkkoja ollaan.

Kortti kuoletettiin. Pidot loppuivat. Sain tarkastettavakseni melkoisen nivaskan luottokorttilaskua alkuvuodelta asti, ja siellähän niitä sitten olikin. Kaikenlaisia summia suuruusluokassa 0,80 – 100 euroa kerrallaan. Kirjoitin eilen luottokorttiyhtiööni 58 reklamaatiolomaketta saadakseni rahoja takaisin. Toivottavasti saan.

Ottaa tosi paljon päähän. En tiedä muista, mutta ei mulla ole varaa rahoittaa yhtään isompaa joukkoa kuin tämä meidän neljän hengen yksikkömme. Ja luoton puolelta sitäkin pitää välillä tehdä.

Tarkistelen tästä lähtien aika paljon tarkemmin noita laskuja. Ovelasti osasivat tehdä hommansa, kun summat olivat noin pieniä. Sinne hukkuivat purjosipulien ja jauhelihojen väliin ihan siivosti. Hassuinta oli se, että osa rahoista aina välillä palautettiin. Sitten ne otettiin taas käyttöön. Parin sadan euron kokoinen summa seilasi moneen kertaan edes takas tilille ja tililtä. Mikä lienee senkin takana.

Ja niin, kortti on siis ollut kukkarossa koko ajan. Ilmasta ovat sen tiedot napanneet ja taiten hyödyksi käytelleet. Mitä lienee ydinkärkiä olen ollut rahoittamassa.

Toivottavasti tämän vuoden talousaiheiset huolet alkaisivat olla tässä jo. Viitisen tonnia olisi mennyt muihin taskuihin, jos ei olisi ajoissa havahtunut. Eipä oikein ole sellaisa summia varaa ilmoille viskellä.

Kurkkailkaapa tilejänne. Ainakin Tapiolan korteilla on kuulemma ollut näitä vuotoja viimeaikoina.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s