Riesaa kortittomuudesta

Voi tyhmyys minkä määrän riesaa luottotietojeni varas onki aiheuttanut puuhillaan. Tänään posti kantoi ilmoituksen saapuneesta uudesta yhdistelmäkortista ja parin viikon käteisseikkailu viimein loppuu.

Kun on tottunut maksamaan kaiken kortilla, on yllättävän työlästä asioida ilman sitä. On selvää, ettei nettiostoksia voi tehdä ilman korttia. No juuri nyt, vastaryöstettynä, ei kyllä mieli teekään. Mutta on muutakin. Yhtäkkiä on älyttävä varata kauppa-, elokuva- ja muiden reissujen eteen aikaa käydä pankkiautomaatilla.

Eilen vedin kokolailla epäjuhlavat isänpäiväraivarit matkalla ravintolaan, kun automaatilla huomasin unohtaneeni siirtää rahaa palkkatililtäni nostokortin tilille. Ei kun takaisin kotiin siirtämään verkkopankilla rahat noston ulottuville ja uudelleen reissuun.  Ähräämistä. Sitä jos jotain vihaan sydämeni kyllyydestä.

Bensa-asemillakin asioiminen muuttuu hankalaksi. Perjantaina ajelin vähillä polttoaineilla iltatreeniehin. Olin asiaankuuluvasti nostanut käteistä, mutta kompastuskiveksi osoittautui huoltamoiden haluttomuus ottaa sitä vastaan. Menomatkan asema oli sulkenut käteiskassansa, joten ajelin sormet ristissä hallille ja uskoin saavani bensaa paluumatkalla riittävän nopeasti ennen kuin menisi työntöhommiksi.

Paniikki hiipi puseroon, kun paluumatkankin bensis ilmoitti mittareissaan pelkän korttimaksun mahdolliseksi. Oli perjantai-ilta ja kello 23. Autossa bensaa kenties vielä viideksi kilsaksi, ja minulla edessä sata. Pimeää, nälkä ja väsyttää. Meinasi mennä jo itkuksi.

Heittäydyin vähän teatraaliseksi ja kävelin kassalle juputtamaan alahuuli täristen. Ilmoitin, että edessä on yöpyminen autossa huoltsikan pihalla, jos tankkaus käteisellä ei muka käy. Että minut on ryöstetty (ja niinhän teknisesti ottaen onkin) ja olen onneton ja hädissäni. Kassatädin sielu herkistyi ja sain kuin sainkin tankin täyteen käteiskeinoin. Huoh.

Kaikenlaista pikkuriesaa tavallisen arkisen ruljanssin kylkeen. Ei sitä kyllä kaipaisi. Nyt, kun kortti saapuu, muuttuu elämä siltä osin iisimmäksi. Sitten toivoisin vielä ne rahat takaisin. Luottokorttiyhtiöstä soitettiin ja ilmoitettiin asian hoidon vievän kauan, koska luvattomia ostoja oli niin suuri määrä. Tiedustellessani tarkoittaako ”kauan” kenties viikkoja vai kuukausia, tuli vastaukseksi vain ”en yhtään tiedä, koska en hoida näitä asioita.” No kiva että soittelit kuitenkin. Nollan verran arvoa sellaisella tiedolla. Ihme pelleilyä.

Sinä maltalainen kasinopeluri siellä, haistapa sinä pitkä paska.

Mainokset

One thought on “Riesaa kortittomuudesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s