Tänään tälläisiä mietteitä

Hyvä mieli. Kaksi hyvää päivää putkeen. Valoa ja aurinkoa ja jotenkin sellainen eteenpäin menemisen toiveikas tuntu. Vaikka en mene minnekkään. Tässä olen.

Pahoittelen, että kaikkien kuulumisteni tapahtumapaikkana on nykyään sohva, mutta terveisiä täältä sohvalta nyt kuitenkin. Tähän siirryn aamulla, ja tästä illalla sänkyyn. Välissä käväisen pikaisesti syömässä (viime aikoina erittäin vaihdellen silkkaa huttua tyyliin Mäkkäri, tai sitten puolison herkkuja, kuten äsken lounaaksi tehty englantilainen aamupala käsinpuristettuine appelsiinimehuineen. Oma kokkailu ei ole ihan tuossa prioriteettilistojen kärkituntumissa just nyt. Joskus vielä taas on. Sokeria sentään en syö vieläkään, en vaikka psyyke kyllä keksisi juuri sille monia käyttöjä ja tarpeita. Tiedän paremmin.).

Ei ihan pelkkää sohvaa kumminkaan! Tänään tein leiskautuksen ja köpitin hyvin verkkaista ja varovaista vauhtia postilaatikolle viemään yhtä niistä kymmenistä vakuutus- ja hakemuskupongeista, joita olen monistanut ja printannut varmaan yhden keskisuuren suomalaisen metsän verran viime päivinä. Onpa melkoinen show selvittää, kuka maksaa ja mitä minnekin. Olen yrittäjä, jolla kuitenkin on osa-aikainen työsuhde, joka on juuri alkanut. Kaikenlaista päänvaivaa itselle ja muille. Selviävät nyt kuitenkin, jollain tavalla ja jossain aikataulussa.

Päivät ovat aikalaista murmelia. Odottelen edelleen sitä leikkauskonsultaatiota. Pitäisi tulla soitto huomenna tai alkuviikosta viimeistään. Olisi ihana päästä jo kuulemaan, mitä tuleman pitää. Siihen asti täytyy vain lonnia ihmettelemässä. Ja pitäytyä googlaamasta skenaarioita.

Kroppa käyttäytyy hassusti. Saan itseni aika kivuttomaan asentoon sohvalle, jalat tyynyn päälle nostettuna. Jos en liiku, on aivan hyvä. Luen, surffaan ja katselen telkkaria. Nukunkin aika hyvin, tyyny polvien välissä. Kipujen sijaan on muita ihmeellisiä tuntemuksia. Lihakset nykivät ja varpaat puutuvat. kaikenlaista elohiirtä reisi- ja pohjelihaksissa, tosi kipeät polvet ja milloin mitäkin. Sellaisia oloja, kuin olisin kovaa urheillut monia päiviä putkeen, vaikka viimeisistä liikuntasuorituksista on reilusti kolme viikkoa aikaa. Siellä jotkin hermot ovat vähän pinteessä, ja säteilee sinne sun tänne. Mielenkiinnolla kuulostellen, missä väpättää milloinkin, pahamaineisen ratsupaikka-anestesian (mikä pälli nimi!) pelossa. Siitä on varoiteltu tarkkaan. Annattu ohjeet huomata, milloin pitää lähteä kiireen vilkkaa sairaalaan. Vielä kuitenkin pysyvät ulosteet sisällä niin halutessani, kiitos kysymästä. Kyllä tässä pärjäillään. Se oliskin, saatana.

Ihmisten rakkauden määrä yllättää. Ihania viestejä, soittoja ja kuvia piippaa päivittäin puhelimeen ja sähköpostiin sellaisiltakin ihmisiltä, joilta ei osaisi odottaa. Jutusteluja ja toivotuksia. Nopeita heippoja ja pitempiä pohdintoja. Hyvältä tuntuu sellainen, tosi hyvältä. Alun pelko siitä, että putoan maailman reunalta jonnekin täyteen yksinäisyyteen ja sosiaalisen elämän pimentoon, on osoittautunut erittäin aiheettomaksi. Ihmiset välittävät tosi paljon.

Hankalan paikan kohdannutta on omastakin mielestä välillä tosi vaikea lähestyä, mutta ei siihen mitään korusähkeitä tarvita. Ihan tavalliset jutut tuntuvat tosi kivoilta. Riittää, kun on vaan ja kertoo ja sanoo, jos on sellainen olo. Yhdelle on luontevinta laittaa sydämiä ja kissanpentuja. Toinen toteaa vain ”vittu mitä paskaa”. Täsmälleen yhtä ihania tapoja huomioida molemmat. On olennaisen tärkeää rupatella ihan arkisista tavallisista jutuista, ei vain tukirakenteista ja repeämistä ja pahuuksista. Kuva kummipojan hampaattomasta naamasta piristää siinä missä spontaani ilmoittautuminen teekylään tänne tykö.

Olen sosiaalinen tyyppi, mutta sellaisin herkin kohdin. Ei ole koskaan ollut mulle kovin helppoa uskoa, että ihmiset tykkäävät kyllä, silloinkin kun olen kurjana ja aloillani. Nyt alkaa olla sellainen määrä näyttöjä, että pitää jotain ehkä tajuta. Osaankohan sanoakaan, miten kivalta se tuntuu.

 

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s