Apua!

Ehkä tämä sohva-aika sittenkin vähän jalostaa minua. En kuitenkaan ole aivan varma, onko suunta kanssaihmisten suhteen edullinen vai enempi raskas. Olen nimittäin oppinut aika hyväksi yhdessä itselleni vähän hankalassa asiassa.

Alan kohta olla melko sujuva avunpyytäjä. Kun ei saa, pysty eikä voi, niin on vähän pakko alkaa ulkoistaa. Olen aina ollut aika nihkeä tässä, enempi sellainen Ei tartte auttaa –henkinen henkilö. Mutta jospa se tässä muuttuu nyt.

Kotonahan tämä on toki aiemminkin sujunut perheen mielestä varmaan aivan virtuoosimaisella otteella. Siihen ei mitään kirkastavia onnettomuuksia tarvita, että tiskit pitää hoitaa. Kaveripuolella ne harjoitustilanteet ovat enemmän olleet. On ollut aika vaivaannuttavaa pyytää apuja. Jotenkin sellainen kehtuuttaminen. Että ei sovi vaivata kivoja tyyppejä tarpeilla. Että ei mun takia tarvii. Samalla olen varmaan ollut jossain harhaisessa mielikuvassa siitä, että pystyn itse kaikkeen, joten miksi kysyäkään. No, nyt treenataan ja hyvältä näyttää.

Heti onnettomuuden jälkeen treenasin serkulla, jota tilailin toimimaan kauppakuskina muutamankin kerran. Hän ensin itse tarjoutui, ja siitä se sitten luontevasti lähti. Ei ollutkaan niin kiusaannuttavaa.

Eilen harjoittelin suorastaan kahden pyynnön verran. Ja vaikka molemmat olivat ehkä vielä aika kaukana maksanluovutuspyynnöstä tai muusta raflaavasta vaivasta, niin ei se ihan itsellään sujunut näin alkuun.

Lähetin ensin viestin, jossa pyysin saada tulla lainaamaan sohvaa pariksi tunniksi kesken asioiden hoitamisen, koska en yksinkertaisesti kykene olemaan pystyssä kuin hetken kerrallaan. Vähän se tuntui hassulta tupata jonkun kotiin noin vain oikeastaan ilman kunnon aihetta. Mutta katso! Kohta oli alla sohva ja kädessä teekuppi ja mahalla vielä kissakin. Ja mukava tuokio. Sehän kävikin helposti!

Seuraavaksi tilasin itselleni uimataksin. Ja tähän sisältyy muuten mahtiuutinen! Aloitin eilen fysioterapian ja hän passitti minut ensi töikseen vesijuoksemaan – voi autuuden päivää! Saan toki aloittaa vain 15 minuutilla kerrallaan, mutta silti, saan tehdä JOTAIN! Ja koska vesijuoksu on koko tunnetun maailman ankein laji, jos sitä pitää tehdä yksin, sain hallille seuraakin. Ja siinä se tilaisuus taas tarjoutui. Kuulin itseni aivan sujuvasti kysyvän, saanko kotiovelta autokuljetuksen sinne ja takaisin. Ja kas! Sekin järjestyi empimättä. Sellainen shokkihavainto oikeastaan, että ihmiset auttavat mielellään!

Hassua, että se onkin muka niin outo juttu. Autan itse mielelläni. Jos ei tartte sitä maksaa tarjota. Senkin annan, mutta pitää olla jo aika läheinen pyytämässä. Mutta noi niinkuin muuten. Eihän se iso homma ole jeesailla, ja tulee vielä usein hyvä mielikin. Miksi sitä sitten itse uskottelee itselleen, ettei tarvitse tai ansaitse – tai mitä se sitten onkaan – apuja,  kun sellainen tilanne on kohdalla? Pälliä ajatteluahan sellainen on.

Pyytäminen muuttuu kerta kerralta helpommaksi. Ehkä ensi viikolla olen jo sietämätön pummi. Saa huomauttaa, jos alkaa sellaisia elkeitä esiintyä.

 

Jälkihuomautuksena vielä ihan muu huomio liittyen siihen fyssarikäyntiin. Terveydenhuoltohenkilöt, älkää koskaan unohtako, millainen vuoriasiirtävä vaikutus on neljällä sanalla. ”Kyllä tää kuule tästä” on oikeastaan tärkein asia maailmassa ihmiselle, joka on kivuissa, peloissa ja epävarma. Sen ihmeempiä aikatauluja ei tarvita. Tuo riittää. On nyt monta metriä tilavampi hengittää tämän nahkan alla.

 

Onhan se nyt notkahdettava tähän kliseeseen, kun näin hyvä mahki tarjotaan!

Mainokset

3 thoughts on “Apua!

  1. ”Et kuule viittis noutaa mun kirjaa…” 🙂

    Täysin mihinkään liittymätön pyyntö, ketunhäntänä se, että pääsee luvan kanssa treffeille.

  2. Höpöhöpö. Loppuhuipennus on vielä näkemättä. It ain’t over till etc.

    Mä ehdin sillä välin kehitellä uusia pyyntöjä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s