Takapakkia

Turhauttaa. Olen ottanut takapakin selän kanssa. Sattuu. En tiedä johtuuko se siitä, että olen liikunut liikaa, vai siitä että liian vähän. Voi fyssarini, miten mulla onkaan taas asiaa tiistaitreffeillemme!

Yöt ovat tosi hankalia nyt. Heräilen kipuun, kun en meinaa millään muistaa, että oikealta puolelta ei auta yhtään koittaa ympäri. Joka yö kokeilen sitä. Miksei kroppa voi oppia moista simppeliä juttua jo?

Kun yöllä heräilee toistuvasti, nukuttaa päivällä hulluna koko ajan. Olen tokkurainen ja ärtyisä. Lisäksi olen saanut vitsaukseksi aika kovan huimauksen. Terkkarin mukaan se johtuu verenpaineista, jotka painuvat alas tässä pötköttelypainoteisesessa elossa. On kuin olisin humalassa (huonosti –  miksei nämä koskaan simuloi niitä kivoja kännejä?) tai myrskyävällä merellä. Ärsyttävä tunne!

Kipu pistää ylivarovaiseksi ja ylivarovaisuus ajaa kaikki paikat tiukkaan jäkkiin. Selkä on superjäykkä.

Olen koittanut kehitellä ratkaisuja öihin. Menneisyydestä nousi mieleen sama pohdinta. Olen muutaman kivulloisen yön päässä liukulakanan hankintaan taipumisesta. Jotain apujahan tähän on pakko löytää. En tahdo kipulääkemöykyksi. En tahtoisi apuvälineinvalidiksikaan, mutta tahtoja tässä ei nyt näemmä lainkaan kuunnellakaan. Nielen ihan just kaiken itsekunnioitukseni ja etsin jostain tuollaisen pällin lakanan.

Tämmöinen yksi askel eteen, kaksi taakse -veivaaminen on tosi ärsyttävää. Turhaudun huolella, kun mietin että viikot vain kuluvat, eikä vointi oikein tokene mihinkään. Aina kun vähän kuvittelen, että selkä voi jo ihmismäisemmin, tulee muistutus siitä, että paskat sentään. Muutaman päivän unohdan nousta huolellisesti ja rauhassa, muutaman kerran intoudun kävelemään vähän pitempään kuin oli tarkoitus, kerran istun ruokapöydässä pidempään kuin sen vammaisen vartin, ja kosto on pedattu saman tien.

Tämmöistä itsesäälistä märinää tänne tällä kertaa. Tyhmä mieli. Mälsä olo. Kivulloinen ja kärttyisä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s