Don’t you worry ’bout a thing – yeah, right!

Tilillä on 25 euroa. Laskupinossa on 1225 euroa. Alkaa olla aika stressaavaa, kun ei ole tullut sitä vakuutuspäätöstä ansionmenetyksistä.

Kun ei ole tienannut sitten helmikuun, ei paljon naurata. Yrityksen ennakkoverot ja muut kulut pyörivät ihan normaalisti, oli tuloja tai ei. Ja niin perhe myös syö ja tarvitsee ehjiä kumisaappaita, housuja ja kaikenlaista astianpesukoneainetta, saldosta huolimatta.

Soittelin vakuutusyhtiöön. Taas. Totesivat, että siellä on kyllä valmis päätös odottamassa, mutta työnantajalta puuttuu palkkatodistus. Edelleen. Lähetin kuumotusviestin asiasta. Taas.

On muuten suhteellisen kiusaannuttaaa kuumotella tahoa, jolle on tehnyt tällaiset killerit, mutta suhteellisen kuumottavaa on myös istua tuon erääntyvän maksupinon päällä odottelemassa. Eikä sekäään kiva tilanne ole, kun korvaukset joskus tulevat, ja pino häipyy, ja sitten on taas nollaa tilillä. Mutta ainakaan ei ole huolena ulosottotoimia maksamattomien takia.

Sairastuminen ja onnettomuuteen joutuminen on melkoista paperinpyörittelyhommaa. Ja taloudellinen katastrofi. Vakuutusyhtiö toki korvaa menetyksiä, mutta vasta aika isolla viiveellä. Päätöksiä odotellessa ehtii vingutella luotot tappiin ja niistä koituu sitten ekstrakustannuksia. Hermo riekaloituu helpolla.

On vähän työlästä pystellä ilon puolella, kun on jatkuva huoli tällaisista asioista. Taas se sama fiilis, että juu ihanaa että säilyin hengissä enkä edes halvaantunut, mutta kyllä nämä maalliset murheet ihan yhtä ahdistavilta tässä silti tuntuvat. Ei jalostumista sillä saralla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s