Pöllönä pöllöilemässä

Toipilassohvalla on vähän bipolaarinen meininki. Mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä sekoilevaisemmaksi mun oleminen jotenkin muuttuu. Kipuhommat arkipäivästyy ja varohommat unohtuvat. Ja toisaalta toisinpäin. Kipu ärsyttää entistä enemmän, ja varovaisuus menee vähän ylikin.

Silloin, kun olen itsekseni täällä kotosalla, meinaa ajatus käpristyä vähän turhankin kanssa oman selkärangan ympärille. Muistan ne asiat, joita en saa tai voi tehdä ja muutenkin ärsyynnyn paranemisen hitauteen. Varon varmuuden vuoksi kaikkea, ettei vaan sattuisi.

Sitten, kun olen muissa maisemissa, ja varsinkin jonkun kivan äärellä, unohdan tilanteen realiteetit liiankin kanssa. Väistän äkkiliikkeellä lantion kohdalle osuvaa estettä tai pyrähdän ajattelematta juoksuun. Äidyn musiikin soidessa tanssimaan tai nitkuttelen tiukat farkut jalkaan juuri sillä kaikkein kivuliaammalla tavalla. Eilen oli tyyppiesimerkkihommia.

Oli kiva päivä, kun Helsinki roller dery sai uudet alkeiskurssilaiset minimum skillsejä suorittamaan. Olin itsekin siellä auttelemassa, ilman luistimia tietysti. Kun tuli aika antaa palaute sille luistelijalle, jota testasin, uppouduin tilanteeseen niin innolla, että tyystin väärinkäytin itseäni.

Havahduin vasta jossain viidennen tai kuudennen corelihasten olennaisuutta demoavan syvän askelkyykyn kohdalla, että tässä on nyt jotain vähän pielessä. Että en saanut tällaisia vielä likimainkaan tehdä. Hups. Ja nyt on kosto suloinen.

Pulma on siinä, että kipu virheliikkeistä tulee vasta monen tunnin viiveellä. Illalla tai yöllä vasta, tai seuraavana päivänä. En voi touhutessani tietää, mikä on ok ja mikä todellakaan ei ole, ja niinpä tulen innostuksissani tehneeksi vähän pöljiä temppuja.

Mutta ainakin testattavani tietää nyt, miten maasta noustaan ilman käsien apua. Ja minä miten ei.

Facebookissa on yks uusi resepti ja jotain muutakin hetkissä mieleen juolahtanutta pikaisempaa. Tuu sinne 🙂

Ja derbyä pääsis nyt ens viikonloppuna kattelemaan oikein Suomi-Ruotsi -mittelön hengessä! Tule!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s