Toiveikkaita tunnelmia ja käsistä lähtemisen selkeä riski

Eilen tuli massiivinen määrä uusia fyssarijuttuja! Noista käynneistä tulee tosi odotettuja, ja nyt varsinkin olin fiiliksissä, kun oli kaksi viikkoa välissä edelliseen. Kaksi viikkoa niiden maailman pienimpien liikkeiden nysväämistä kahdesti päivässä. Alkoi olla tekeminen motivoitua asialle. Kova kaipuu uusiiin hommiin, että pysyisi sellainen etenemisen henki.

No, sain 1-2 viikkoa lisää samojen liikkeiden äärellä. Se voisi olla turhauttavaa, muttei nyt olekaan. Sain nimittäin luvan myös johonkin ihan uuteen. Tai vanhaan ja rakkaaseen oikeammin. Saan nimittäin alkaa vähä kokeilla rullaluistelemista!

Meinasi pieni poru päästä ilosta. Olen kaivannut luistelua tosi paljon. Pelaamista tietysti eniten, mutta ihan sitä perus lollerointiakin. Kaikenlainen kontakti toki jyrkästi kiellettiin vielä pitkäksi aikaa, eikä tulisi sellainen kyllä mieleenikään. Mutta parhaimmillaan luistelu on juuri sellaista parasta mahdollista syvien lihasten treeniä, jota selkäni erityisesti tarvitseekin. Parhaimmillaan – siis jos kokeilu onnistuu. Luistellen selkä on pysynyt aina hyvänä. Voi kunpa tekisi sen  nytkin. Luotan siihen. Uskon siihen. Vähän henkisesti lasken sen varaankin. Perjantaina menen kokeilemaan ekan kerran. Saanpahan ainakin olla treeneissä mukana. Mun tyyppien joukoissa. Tai no, liepeillä nyt ainakin.

Nitkutusjumpan ja varovaisten luistelukokeilujen lisäksi vesijuoksu jatkuu. Ja kun olen nitkutellut 1-2 viikkoa, alkaa intensiivinen pallojumppa. Sain paksun nivaskan liikkeitä, joista aloitellaan muutamilla, ja nostetaan sitten intensiteettiä ihan kovaan treeniin. Joskus kesän kynnyksellä kuulemma voisin olla jo punttisalitreenin kunnossa, jos selkä siihen mennessä pystyy niihin vaativimpiin palloliikkeisiin. Ihana jo pelkkä ajatuskin kunnon salitreenistä!

Innostavia uusia näkymiä! Tosi tarpeelista juuri tähän kohtaan, kun on ehtinyt vähän tuntua, että mitään ei tapahdu. Olen ollut aika kipuinen, enemmän kuin ennen (varmaan lisääntyneistä treeneistä johtuen – näin toivon ainakin). Ja muutenkin alkaa jo painaa melko lailla tämä telakalla olo. Mulle pitkä, vaikka monella muulla on paljon pitempiäkin. Jokaiselle se oma tilanne on kuitenkin se  juttu. Omista lähtökohdista ja omasta historiasta sävyjä saava. Huomaan, että tätä omaa kahta kuukauttani melkoisesti pidentää henkisesti se fakta, että olen ollut paljon rikki ennenkin. Tähän turhautumiseen ja näihin tuntemuksiin tavallaan tarttuu jotain niistä jokaisesta menneestäkin kerrasta. Paino tuntuu painavammalta. Siksi uudet jutut tuntuvat myös niin ihanilta. On olemassa sekin aika, jolloin ei satu ja jolloin pystyy taas. Tuolla jossain se on, ja minä menen sitä kohti. Taas.

Tuntui tosi kivalta saada myös hyvää palautetta. Fyssari tuumi, että saan edetä harjoittelussa nyt jonkin verran nopeammin kuin peruskuntoutuja, koska pohjakuntoni on niin hyvä ja liikun niin paljon. Hallitsen kehoani sen verran hyvin, että osaan kuunnella mitä voi tehdä ja mitä ei. Sillon kun maltan niin tehdä. Jossain tuolla kadonneiden hermoreittien ja väsähtäneiden rakenteiden naapurina on treenattuja lihaksia, jotka tietävät kyllä mitä tehdään, kun sille taas aletaan. Kuulosti tosi hyvältä.

Eilisen riemuissa olisi tosi helppo lähteä kunnolla keulimaan. Olin käynnin jälkeen täynnä sellaista virtaa ja ladattu niin innostavilla tunnelmilla, että taisin pysyä maassa enää vain muutamalla varpaalla. Mutta siinäpä se kirous piileekin. Vanha tuttu. Nyt on syytä olla tarkkana ja varovainen. Tehdä annetut pikkuharjoitukset keskittyen ja huolella. Olla ämpyilemättä eteenpäin liialla vauhdilla. Luistella maltilla ja hyvin kuulostellen. Nämä on just niitä hetkiä, kun multa lähtee helpolla harkintakyky ja iskee liian iso vaihde silmään. Potkikaa nilkoille vapaasti (älkää hirmu kovaa, älkääkä sivuttaisella liikkellä niin että lanneranka nitkahtaa)  jos meno alkaa kuulostaa epäilyttävältä.

Mulla soi eilen mielessä yksi biisi monta tuntia putkeen. Se kertoi jotain fyssarikäynnillä heränneistä ajatuksista ja sisällä liikahtaneista palasista. Tämä:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s