Anopin ylistys

Mulla on mieletön anoppi. Tuumin häntä vähän hehkuttaa. En mitenkään vasta tässä ja nyt havahtunut tähän faktaan – olen ollut miniänä samalle anopille syksyllä 21 vuotta – mutta eilen se taas tuli mieleen, kun kyläilimme äitienpäivän merkeissä.

Anoppini Kaarina Kellomäki on tekstiilitaiteilija, nyt jo eläkkeellä, mutta huikean uran tehnyt. Hän on varmasti luovin tyyppi, jonka tunnen ja tulen varmaan koskaan tuntemaankaan. Hän on työskennellyt sekä suosittuna freelancerina, että esimerkiksi Taideteollisessa muotisuunnittelun osastonjohtajana. Ja nyt, edelleen, eläkeläisenä, hän luo vimmaisella innolla kaikenlaista upeaa kankaasta, kierrätysjätteestä, lasista, puusta – oikeastaan ihan mistä vain! Aina, kun hänen luonaan vierailee, on syntynyt kymmeniä ihanuuksia!

Kaarina on piirtänyt uransa aikana satoja ja taas satoja kuoseja esimerkiksi Marimekolle ja Finlaysonille. Itse asiassa uskallan väittää, että lukijoidenkin kodeissa on on 60-luvulta tähän päivään ollut käytössä hänen kuosejaan lakanoissa, pyyhkeissä, patalapuissa ja vaikka missä kodintekstiileissä. Vaatteiden lisäksi tietysti.

Monikin Kaarinan kuoseista on paljon rakastettu ja aina vain vuosikymmenten jälkeen uudelleen kovasti suosiossa, mutta muutama on yli muiden. Marimekolle suunniteltu Linssi on varmasti tunnetuin. Se on ollut supersuosittu kansainvälisestikin.  Selailin eilen ulkolaista valokuvakirjaa 60-luvusta, ja siellä Linssi komeili samalla sivulla Beatlesin kanssa. Tosi ihana on myös Keisarin puutarhassa, sekä Sonaatti.

Kaikkia noita kolmea kannoin eilen kasapäin kotiin, kun anoppi lahjoi miniää oikein urakkaluonteisesti. Sain ihanat pinkit ja turkoosit pyyhkeet ja petivaatteet keisarikuosilla, ja käsilaukun ja pikkupussukoita Sonaattina. Ja kaikkein kivoimpana ihanan linssimekon, jonka näette, jos piipahdatta Kokovartalofiiliksen Facebookissa (juonikas yritys ohjailla teitä sinnekin. Moni siellä jo piipahteleekin, mutta tulkaapas muutkin!)

On hauskaa, että tyttärilleni Kaarina on ihan perus mummu, ihana sellainen tokikin, joka tykkää piirtää ja maalata. Joskus he vielä hokaavat, mikä huikea taiteilija mummu onkaan!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s