Lääkärillä on väliä

Päivä 100 onnettomuuden jälkeistä aikaa, OJA. Kuka näitä nyt laskee.

Lääkäri kirjoitti juuri kuukauden lisää sairauslomaa. Kesäkuun loppuun ainakin mennään vielä näin. En voi edelleenkään juurikaan istua, joten peli on aika selvä. Istumatyöläiselle vähän konstikas paikka.  Alan kohta ajatella tätä kesälomana, koska se tuntuu paljon kivemmalta.

Jäin miettimään lääkäreiden eroja. On tullut kokeiltua melko montaa erilaista tyyppiä. Sitä haluaisi ajatella, että tyypillä ei ole niin väliä, mutta onpahan vaan, ihan niin kuin kaikissa ammateissa. Lääkäreiden kohdalla seuraukset eroista vain voivat olla melko, no, vaikuttavia.

Tietysti muistelen sitäkin pälliä, joka ilmoitti että olen täysin kunnossa heti onnettomuuden jälkeen. Sitä, jonka mukaan ei kertakaikkiaan mitään vikaa ole. Kivat hänelle, täältä sadan melkoisen kivulloisen päivän perästä.

Sittemmin on tullut vastaan paljon ihania, empaattisia, asiallisia ja taitavia lääkäreitä,  ja muutama melkoinen kuumiskin. Arvostan. Ihan tuuripeliä, kuka vastaan kulloinkin sattuu. Nyt viimeisimmät pari kohtaamista ovat olleet hyvä esimerkki siitä, miten se tyyppi todella vaikuttaa.

Lääkäri 1: Ei haittaa, että sattuu. Liikuttava on, vaikka miltä tuntuisi. Ei mitään sairauslomaa, töihin siitä vaan. Ei tarvetta jatkokuvauksille, eikä millekään seuranalle. Nämä nyt voivat jäädä sattumaan pysyvästikin, tuumii lääkäri, joka ei juuri edes katso päin, eikä ole millään lailla kiinnostunut muusta kuin leikkaustarpeesta.

Lääkäri 2: Ei todellakaan saa sattua. Liikumista vain niissä rajoissa, kuin kipu antaa myöten. Sairauslomaa nyt ilman muuta ainakin kuukausi vielä. Jatkoseurantahan meidän täytyy kyllä tehdä, että varmistetaan, että saadaan sut kuntoon. Kyllä tämä hoituu, vaikka nyt kestääkin kauemmin kuin kuviteltiin, toteaa lääkäri, joka muistaa 2 kk takaa heti, että ”sinähän olit se roller derbyn pelaaja?”

Sama sairaala, sama polilinikka, virerekkäiset huoneet. Arvatkaa kumman kanssa asioin mieluummin?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s