Vastauksena haasteeseen

Uusioperheen kuviot ja kaviot heitti haasteen 11:sta ilon ja hyvän mielen asiasta.

liebster

No niitähän on! Viime päivinä on ollut vähän taas ankeilumielialaa tämän aina vaan venyvän kuntoutuksen tiimoilta, joten ihan hyvä sauma muistella vähän niitä myönteisempiäkin. Tässä tulee:

1. Perhe. Nämä tyypit, joiden kanssa olen aina ok. Silloinkin, kun en niin ole. Turva ja kotipesä ja suojasatama kaiken maailman myllyttelyn tiimellyksessä. Iso, painava, hyvä ankkuri, kun lähtee liikaa lehottamaan.

2. Koti. Ihana remppahelvetti. Vuoden 1945 rintamamiestalo, joka on kysynyt jäätävät määrät aikaa, rahaa ja työtunteja tullakseen siksi mitä nyt on, eikä valmista ole läheskään.  Ensimmäinen oikeasti kodilta tuntuva koti kaikista noin viidestätoista asuinpaikasta. Rakkauspaikka.

3. Ystävyys. Mittaamattoman arvokkaat tyypit. Sitkaat, joustavat, tajuavat ja tärkeät. Peilinä hyvissä ja huonoissa käänteissä. Välillä mukana kaiken maailman pöllöilyissä ja tarvittaessa sanomassa ihan suoraan. Semmoinen aikuisystävyys on mulle vähän vaikea ja uusikin alue, jota pitää vähän harjoitella.

4. Sohva. Iso, pehmeä, mun. Tänä keväänä jos joskus tärkeäksi tullut. Kivuton, ihana keidas.

5. Piha. Kukkiva, ihana paikka, jonne tekee mieli mennä vaan vähän käveleksimään ja ihmettelmään. Marjaisa ja omppuisa. Jaksettavan hoidettavan kokoinen. Parhaimmillaan silloin, kun voi seurailla Taavi-kilpparin touhuja ilman mitään kiireitä mihinkään.

6. Spontaanit kokoontumiset. Uimastadikat, puistot, rannat. Pimujen kasvettua jatkuvasti vahdittavasta iästä harvakseltaan tavattaviksi teineiksi, on kaikki tällainen yhtäkkinen meneminen ja tuleminen muuttunut taas mahdolliseksi.

7. Tee. Maustettu vihreä tee oikealla tavalla keitettynä ja kieroutuneesti maidolla. Aina samasta pannusta ja samasta mukista. Tyynnyttävä oma hetki. Ihan riistäytynyt intohimo.

8. Yökyläily. Tänne meille suuntautuva, ja se kun tulee itse kutsutuksi. Parhaimmat jutut puhutaan väsyneinä sohvalla viltin alla just ennen nukahtamista. Kyläily ei minkään erityisen syyn takia on parasta.

9. Lautapelit. Kokoontuminen laudan äärelle. Keskittyminen pitkäksi aikaa. Parasta ajanvietettä.

10. Ruoka. Hyvä, hyvin tehty ruoka. Ruokavieraat, joille kokkailla. Tuoreet aineet ja ihanat yrtit. Olen ruualla rakastaja.

11. Kirjat. Lukemisen riemujen uusi löytyminen. Rauhoittuminen sivujen äärelle. Uudet maailmat ja uudet tajuamiset. Parhaimmillaan yhdistettynä sohvaan ja teehen.

Heitän tämän vastapallona avoimeksi haasteeksi bloggaaville ystävilleni!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s